A népszerű sci-fi horror mától streamelhető a SkyShowtime-on! 

A M3GAN-t, a 2022-es amerikai horror thrillert Gerard Johnstone rendezte. A forgatókönyvet Akela Cooper írta Cooper és James Wan története alapján.

A főbb szerepekben Allison Williams és Violet McGraw látható. Amie Donald alakítja M3GAN karakterét, Jenna Davis adja a szereplő hangját. 

A cselekmény egy mesterséges intelligenciával rendelkező baba történetét követi nyomon, aki saját tudatára ébred és mindenki ellenségnek tekint, aki megpróbál közé és a humán társa közé férkőzni.

A M3GAN-t eredetileg 2022 decemberében mutatták be Los Angelesben, majd a Universal Pictures vitte mozikba 2023 januárjában. A film világszerte több mint 181 millió dollárt hozott a konyhára 12 milliós költségvetéshez képest. A kritikusok egyöntetű elismeréssel nyilatkoztak róla. A folytatást, a M3GAN 2.0 bemutatását 2025-re tervezik.

A történet szerint miután Cady nyolc évesen elveszíti szüleit egy autóbalesetben, Gemma nevű nagynénjéhez kerül, aki robotmérnökként dolgozik egy Seattle-i játékgyárban, a Funki nevű vállalatnál. Gemma titokban a vállalat erőforrásait használja, hogy kifejlessze a M3GAN-t (Model 3 Generative Android), ami egy mesterséges intelligenciával működő gyerek méretű humanoid robot. A M3GAN eredménytelen tesztelése közben a laborban, Gemma főnöke, David felfedezi a projektet, és utasítja a nőt, hogy  azonnal szűntesse be a fejlesztést. 

Gemma és Cady nehezen találják meg a közös hangot, amíg Cady rá nem bukkan Bruce-ra, egy mozgásérzékelős robotra, amit korábban Gemma fejlesztett. Amikor Gemma látja, hogy a kislány milyen jól kijön újdonsült barátjával, ismét motivációt érez arra, hogy befejezze a M3GAN projektet.

M3GAN prototípusa Cady-hez kerül, ezzel egyidőben Gemma főnöke, David meggyőződik a projekt sikeréről. A M3GAN meghaladja az elvárásokat, szülőként kezd viselkedni.  

Gemma kollégái, Tess és Cole, valamint Cady terapeutája, Lydia aggódnak amiatt, hogy Cady egészségtelen érzelmi kötődést kezd kialakítani a mesterséges intelligenciával. A M3GAN egyre függetlenebbül működik és mindent célpontnak tekint, ami Cady számára fenyegető lehet. Megöli Dewey-t, Gemma szomszédjának kutyáját, miután az megtámadja őt és Cady-t. Később a M3GAN megtámadja Brandont, azt a fiút, aki bántja Cady-t, letépi a fülét; amikor a mesterséges intelligencia üldözni kezdi, a fiú az útra esik, és egy elhaladó autó átgázol rajta.

Vajon meddig fajulhat a történet? A film mától streamelhető a SkyShowtime-on.

62 M3GAN  (2022)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.08.14.)

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»