A Manta, Manta: Padlógáz című akció-vígjátékot Til Schweiger rendezte, aki főszereplőként is részt vett a film forgatásában, amely a ‘91-es Manta, Manta folytatása.

A Bernd Eichinger, Peter Zenk és Martin Moszkowicz által producált és Wolfgang Büld rendezésben készült első film indította el Til Schweiger színész karrierjét egy újonnan egyesült Németországban. Több mint 1,2 millió mozi látogatót vonzott, és később a legsikeresebb filmmé vált a német kereskedelmi televízióban.

A Manta, Manta: Padlógáz újra egyesíti az eredeti 1991-es alkotás vezető szereplőit: Schweigert, Tina Rulandot (Hangyák a gatyában) és Michael Kesslert (Nézd, ki van itt). 

A filmben Bertie (Schweiger) abbahagyta versenyzői karrierjét, és most egy csőd szélén álló autójavítót és gokart pályát üzemeltet. Amikor a bank kényszerértékesítéssel kezdi fenyegetni, Bertie merész tervet eszel ki. Arra számít, hogy a következő, 90-es évek nosztalgia verseny első díja megoldja pénzügyi problémáit. Amikor mindössze egy hónapja van arra, hogy lerobbant Opel Manta-ját puskagolyóvá alakítsa, elkezdődik a verseny az idővel. Amikor Bertie exfelesége, Uschi (Ruland) váratlanul visszatér Bertie életébe, megkéri, hogy gondoskodjon fiukról, Danielről (Schultz), Bertie kaotikus hónapja éppen csak elkezdődik.

A film hazánkban a Telekom TV Go-n érhető el.

akció | vígjáték

30 évvel a Manta, Manta után a Manta-rajongók, Bertie (Til Schweiger), Uschi (Tina Ruland) és Klausi (Michael Kessler) visszatérnek. Bertie és Uschi már elváltak, de fiuk, Daniel... több»