Robert Downey Jr. komolyan azonosult Tony Stark karakterével, saját maga is szívügyének tekinti a klímaváltozáshoz kapcsolódó szerepvállalást.

Egyértelművé tette, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos aktivizmusa révén élhetőbbé szeretné tenni a világot. Új dokumentum sorozatban, megmutatja az autók iránti szeretet és azt, hogy hajlandó átformálni ezt a szenvedélyt a társadalom javára. Néhány lenyűgöző, oldtimer autóját hibriddé alakította. 

Downey az egyik legérdekesebb karakter a színészek világában. A Downey álomautói egy olyan izgalmas új sorozat, amire érdemes odafigyelni.

A sorozat június 22-én jelenik a HBO Maxon, és a Boat Rocker's Matador Content, valamint Downey saját produkciós cége, a Team Downey (amelyet feleségével, Susan Downey-val vezet) gyártja. A sorozat házigazdája Downey, és a Team Downey stábjának producere, köztük Emily Barclay Ford. A Matador Content részéről Jay Peterson, Todd Lubin és Dave Larzelere, a Warner Bros. Discovery oldaláról pedig Kyle Wheeler a dokumentumsorozat producerei.

A sorozat beharangozója szerint: „Robert Downey Jr. szenvedélye a klasszikus autók restaurálása. Emellett elkötelezett híve a klímaváltozás elleni küzdelemnek is. Ez a két szenvedély kapcsolódik a Downey álomautói című sorozatban, amelyben a színész a jövő útjára vezeti oltimereit. Gyorsabbá, erősebbé és hatékonyabbá varázsolja őket, miközben a lelküket is megőrzi."

Robert Downey Jr. azért szerethető karakter, mert az olyan szerepek után, mint a Bosszúállók: Végjáték egyszerű lett volna csak lelépni a pénzzel, de amióta kiszállt a Marvel-univerzumból, valóban igyekszik jobbá tenni a világot. Ez tényleg egy Tony Stark-szerű hitvallásá vált a színész számára.

„Azok vagyunk, amiket vezetünk, és mivel az évek során tekintélyes klasszikus autó gyűjteményt gyűjtöttem össze, benzingőzös voltam. És képmutató, mivel 2019-ben megalapítottam a Footprint Coalitiont, hogy az éghajlatváltozás mérséklését célzó technológiákat támogassam." – írta Downey a sajtóközleményben. Majd így folytatta:

„Szerencsére álmodozó vagyok. Az elmúlt 3 év kísérletezéséhez hatalmas reményeket fűztem, amikor a legjobb szakembereket kértem fel arra, hogy tanítsanak, átalakítsák és szén-dioxid-mentessé tegyék az autóimat úgy, hogy közben a kreatív problémamegoldás határtalan lehetőségeit is bemutassák. Ez egy hatalmas kihívás és tanulságos utazás volt. Emellett egyszerűen szórakoztató nézni, és ezért köszönet illeti a gyerekeimet, a feleségemet és főnökömet, Susant, a Team Downey-t, a Boat Rocker's Matador Contentet, és természetesen Maxet és a Warner Bros. Discovery-t. Köszönöm, hogy támogattátok azt, ami időnként csak homályos víziónak tűnt, de végül megerősített bennünket abban, hogy számtalan módon összefoghatunk, hogy megteremtsük a fenntartható jövőt."

dokumentum

Robert Downey Jr. és egy szakértői csapat azon dolgozik, hogy hat klasszikus autót restauráljanak Robert saját gyűjteményéből, miközben megpróbálják környezetbarátabbá tenni... több»


Szereplők: Robert Downey Jr.