79 Batman  (2022)

Néhány nappal ezelőtt megkaptuk végre az első nagy, hivatalos Batman előzetest. Nem is volt rossz, bár azért bőven adott táptalajt a mémeknek is. Láthattuk benne természetesen a főhőst Robert Pattinson alakításában, illetve Gordon kapitányt, valamint ellenségei közül Rébuszt, Macskanőt és Pingvint is. Igen, Pingvint is.

Mint ismert, az egykor Danny DeVito által megformált gonosztevő ezúttal Colin Farrell jóvoltából kel életre újra a mozivásznon. Ezt már mindenki tudja, természetesen a stábtagok is tudták. Mégis, a forgatáson sokan fel sem ismerték a színészt, mikor kijött a sminkesek és maszkmesterek szobájából.

Erről a Godron kapitányt alakító Jeffrey Wright mesélt a DC FanDome rendezvényen, ahol azt is elárulta, hogy konkrétan ő maga sem ismerte fel Colin Farrellt. Egyszerűen elsétált mellette a forgatáson, eszébe sem jutott, hogy a maszk alatt a színésztársa rejtőzik.

De az első előzetes után még a legtapasztaltabb rajongók is csak találgattak, hogy abban a bizonyos bevillanásban valóban Colin Farrellt láthatták-e vagy valaki egészen mást. Most már persze tudjuk, hogy ő az, csak épp a sminkesek elképesztően pazar munkát végeztek.

Jeffrey Wright egyébként azt is elárulta, hogy az előzetesben olyan jelenetek is vannak, amelyeket konkrétan a forgatás legutolsó napján vettek fel. Illetve azt is, hogy a trailerben látható egyetlen jelenet sem tartalmaz CGI-t, mind eredeti felvétel. Ez egyébként az egész filmre jellemző lesz, a lehető legkevesebb CGI-vel igyekeznek felvenni a jeleneteket.