Még szerencse, hogy ezt a jelenetet kivágták A Gyűrűk Ura fináléjából (videó)

A XXI. század egyik legnagyobb mozis élménye kétségtelenül A Gyűrűk Ura trilógia volt. Mindhárom mozi külön-külön is egy-egy remekmű volt, de együtt méltó módon keltették életre J.R.R. Tolkien legendás meséjét. Nem csoda, hogy csak A Gyűrűk Ura: A király visszatér 11 Oscar-díjat kapott! Ilyesmire korábban csak a Ben Hur és a Titanic volt képes. De azt tudtad, hogy a harmadik film legvégét eredetileg nagyon másképp képzelték el a készítők?

Mint ismert, a harmadik mozi nagy fináléja Mordor kapuja előtt játszódik, ahová Gondor és Rohan maroknyi seregei vonulnak fel, hogy megütközzenek Szauron tengernyi orkjával. Mindeközben Frodó és Samu már a Végzet hegyénél járnak, hogy megsemmisítsék az Egy Gyűrűt.

A fináléban ádáz csata dúl az emberek, tündék és orkok között, amelyben Aragorn és barátai is részt vesznek. A filmben itt egyszer csak felbukkan egy hatalmas, páncélos troll, amellyel Aragorn egyedül veszi fel a harcot. A reménytelennek tűnő csatának végül az Egy Gyűrű elpusztulása vet véget, ami Szauront is elpusztítja, illetve az ork seregeket is a föld mélyére rántja.

Igen ám, csakhogy Peter Jackson eredetileg ennél is grandiózusabb befejezést akart a trilógiájának. Nem mást talált ki, mint hogy Aragorn ne egy névtelen trollal, hanem magával, Szauronnal ütközzön meg! És bizony ezt a harcot nagyjából le is forgatták. Nem hiszed, akkor nézd meg az alábbi videót!

Ebben látható, hogy a csata ugyanúgy indul, mint a végleges változatban, de egy ponton egyszer csak az orkok közt felbukkan Szauron. Először fénylő tünde alakban, amely aztán felölti a zord fekete páncélos formát. A video második felében a forgatásról származó felvételeket láthatunk, amelyeken Aragorn egy rakás statiszta között harcol Szauronnal, vagyis Viggo Mortensen egy páncélos kaszkadőrrel. Végül pedig már csak rajzvázlatok mutatják, hogy Aragorn Szauron szívébe döfi a kardját, de ez nem állítja meg. Csak akkor pusztul el, amikor az Egy Gyűrű is.

A videót mindenképpen érdemes megnézni, mert nagyon érdekes jeleneteket tartogat. Viszont abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy jobb volt ezt az egészet inkább kihagyni a végső változatból.