Meghalt a Jászai Mari-díjas Bajomi Nagy GyörgyA kép forrása: Stekovics Gáspár

56 éves korában elhunyt Bajomi Nagy György Jászai Mari-díjas színész.

Halálának hírét az Örkény István Színház közölte a nyilvánossággal a közösségi médiában. “Megrendülten tudatjuk, hogy Bajomi Nagy György, társulatunk tagja, méltósággal és mindannyiunk számára példaadó lelkierővel viselt hosszú betegség után a mai napon elhunyt” - olvasható a közleményben.

Bajomi Nagy György 1966-ban született Szentesen, színművészeti tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte Huszti Péter osztályában, ahol 1992-ben szerezte meg diplomáját. A következő években a Móricz Zsigmond Színház szerződtette le, a későbbiekben pedig játszott a Pécsi Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásaiban.

Olyan színpadi darabokban volt látható, mint az Én és kisöcsém, Tartuffe, Szentivánéji álom, A Mester és Margarita, Pygmailon és a Tizenkét dühös ember. Színházi pályafutása mellett filmes szerepeket is vállalt.

Ismertebb televíziós szerepei a Kisváros és Tűzvonalban című sorozatokban láthatók, mindemellett szerepelt a Veszettek, Budapest angyala, A tökéletes gyilkos, Egynyári kaland és A kockaember című produkciókban.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ