Meghalt a szupermodell és színésznő, Tatjana Patitz, aki Sean Conneryvel játszott a Gyilkos napbanA kép forrása: Wikipedia

56 éves korában meghalt Tatjana Patitz, az egykori szupermodell, aki Cindy Crawford és Linda Evangelista mellett szerepelt George Michael Freedom című klipjében, erősítették meg ügynökei többek között a Daily Mailnek.

Patitz amellett, hogy címlapmodellként a 80-as és 90-es években a szakma csúcsán volt, szerepelt George Michael ikonikus, Freedom! című klipjében.

Anna Wintour, a Vogue vezetője így méltatta a néhai modellt: "Tatjana mindig is a sikk európai szimbóluma volt, mint Romy Schneider és Monica Vitti találkozása."

"Sokkal kevésbé volt látható, mint társai - titokzatosabb, felnőttebb, elérhetetlenebb -, és ennek megvolt a maga vonzereje."

Tatjana Patitz Hamburgban született, anya észt, apja származású volt, majd Svédországba költözött 1983-ban, és 17 évesen modellkedni kezdett. Benevezett egy stockholmi modell versenyre, ahol a harmadik helyezéssel egy párizsi utazást, valamint határozott idejű szerződést nyert.

Ezt követően Versace és a Chanel modellje volt a kifutókon és a nyomtatott sajtóban egyaránt, de a Vogue és a Harper's Bazaar címlapján is feltűnt.

A Freedom mellett 1993-ban Sean Connery oldalán egy gyilkosság áldozatát játszotta a Gyilkos nap című filmben.

Nyugodjék békében.

#1
Tatjana Patitz

Tatjana Patitz

szül. 1966. 03. 25. - elhunyt 2023. 01. 11.
Hamburg, West Germany
Tatjana Patitz Hamburgban született, anya észt, apja származású volt, majd Svédországba költözött 1983-ban, és 17 évesen modellkedni kezdett. Benevezett egy stockholmi modell versenyre, ahol a harmadik helyezéssel egy párizsi utazást, valamint határozott idejű szerződést nyert. Ezt követően Versace és a Chanel modellje volt a... több»