Meghekkelték az HBO-t, az ügy a Trónok harcát is érinti!

A hekkerek 1,5 terabájtnyi adatot tulajdonítottak el.

Ismeretlen hekkerek feltörték az HBO hálózatát, ahonna számos sorozat epizódja mellett ellopták a Trónok harca jövő héten érkező epizódjának forgatókönyvét is. A HBO közleményben erősítette meg a Variety-nek, hogy illetéktelenek hatoltak be a rendszerükbe.

"A bűnüldöző szervekkel és külsős kibervédelmi cégekkel együtt azonnal megkezdtük a helyzet kivizsgálását. Az adatvédelem első számú prioritást élvez az HBO-nál, és komolyan vesszük a felelősségünket azon a téren, hogy megvédjük az általunk tárolt adatokat" - áll a közelményben.

A hekkelés tényéről az Entertainment Weekly számolt be elsőként, tudomásuk szerint a hekkerek ellopták a Nagypályásokés a 104-es szoba eddig be nem mutatott epizódjait.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki, vagy kik állnak a hekkelést hátterében, de nem ez az első eset, hogy a filmipart ilyen jellegű támadás éri. Alig három éve történt, hogy Észal-koreai hekkerek feltörték a Sony rendszerét, és a teljes filmek és forgatókönyvek mellett több tízezer elektronikus levelezést hoztak nyilvánosságra.