Meglepetés – a Solo-film premierje Cannes-ban lesz

Az elmúlt napokban sok szó esett Cannes-ról a világsajtóban, hiszen közeleg a filmvilág egyik legrangosabb eseménye, a Cannes-i Filmfesztivál.

Eddig úgy tűnt, hogy minden nagyobb és fontosabb részletre fény derült már a fesztivál felhozatalával kapcsolatban  - többek között az is, hogy Terry Gilliam Az ember, aki megölte Don Quixote-t című, rég vált alkotása is bekerülhet a programra -, ám arra viszonylag kevesen számítottak, hogy a Disney és a Lucasfilm igen nagy meglepetést tartogat.

Méghozzá azt – a Deadline tudósítása szerint – hogy a stúdió nem máshol, mint Cannes-ban mutatja majd be a legújabb Star Wars-filmet, az eddig meglehetősem mostoha marketing-előélettel rendelkező Solo: Egy Star Wars-történet című spin-offot / előzménytörténetet.

Sokáig csak arról szóltak a hírek a filmmel kapcsolatban, hogy gondok vannak a rendezéssel, a főszereplővel és a leforgatott anyaggal, majd jött a nyúlt plakátok híre, aztán a plakátokról eltakarított fegyverek – majd az, hogy a film különleges bemutatója május 15-én, egy héttel a Los angeles-i premier előtt lesz Cannes-ban. A filmfesztivál látott már vendégül hasonló költségvetésű, nagy várakozás övezte közönségfilmeket, mint például a Mad Max: Fury Road, de ezekben az esetekben a szervezők és a stúdiók is a tutira mentek. Vagyis: garantált volt az alapanyag minősége, ami eddig a Solo-filmről nem volt elmondható.

Most viszont olybá tűnik, hogy az alkotók biztosak abban, hogy végül mégis sikerült valami értékelhetőt letenniük az asztalra, illetve végre beindították az igazi marketinggépezetet. Az előrehozott vetítés – és a műértő közönség fontos véleménye miatt – a rajongók sokkal előbb nyerhetnek majd bepillantást a történetbe.

Akik nem olyan szerencsések, hogy ott lehessenek Cannes-ban vagy Los Angelesben, azoknak egészen május 25-éig kell majd várniuk, hogy megnézhessék a filmet.