Mégsem 2021 lesz Keanu Reeves nagy éve

Keanu Reeves az utóbbi években új virágkorát éli, a Mátrix trilógia óta nem szárnyalt ilyen magasan a népszerűsége, mint mostanában. Ezt természetesen a John Wick trilógiának köszönheti, amely visszahozta őt az akciófilmek csúcsára. Az eredeti tervek szerint mindkét trilógia jövő tavasszal bővült volna négyrészesre. De úgy néz ki, mégsem így lesz.

A sors fintora (vagy a producerek ügyeskedésének eredménye), hogy a John Wick: 4. felvonás a Mátrix: Feltámadások is ugyanazon a napon, 2021. május 21-én debütált volna a mozivásznon. Ez már önmagában is sokakban kérdéseket vetett fel, miszerint mennyire tesz jót egymás nézettségének és így bevételeinek, ha a két ugyanazon közönséget célzó film egyszerre kerül a mozikba. Arról nem is beszélve, hogy a Keanu Reevesnek is elég komoly terhelést jelenthet a két film leforgatása még idén.

A Mátrix: Feltámadások forgatása februárban kezdődött, és a tervek szerint ennek befejezése után azonnal hozzáláttak volna a John Wick: 4. felvonás forgatásának. Csakhogy, mint oly sok mindenben napjainkban, a koronavírus ebbe is beleszólt. A Warner Bros. a járvány megfékezése érdekében felfüggesztette a forgatásait, így a Mátrix: Feltámadások felvételeit is határozatlan időre elhalasztotta. Ez jelenthet heteket, de súlyos esetben akár hosszú hónapokat is.

Így viszont már minimálisra csökken az esélye, hogy mindkét film elkészülhet időben, vagyis könnyen lehet, hogy a John Wick: 4. felvonás forgatását jövőre kell halasztani. Ez egyébként akár még jól is elsülhet, hiszen a két film így már aligha debütálhat egy azon napon, ez pedig csak javíthat mindkét mozi nézettségén és bevételein. De ahogy a dolgok jelenleg állnak, egyre nehezebb elképzelni azt is, hogy egyáltalán bármelyik film tartani tudná a jövő májusi premiert.