A kis hableány eredetije még 1989-ben, harminchárom évvel ezelőtt került a mozikba. Akkor a főszereplőt Jodi Benson (galériánkban) szólaltatta meg, aki maga énekelte az ikonikus Part of your World dalt is. A színész-énekesnő már 2019-ben is kiállt Halle Bailey mellett és most újra megszólalt.

Amikor három évvel ezelőtt kiderült, hogy készül A kis hableány élőszereplős adaptációja és bejelentették, hogy a főszerepet Halle Bailey fogja eljátszani, szinte azonnal rasszista támadások érték a bőrszíne miatt. Sokan kritizálták a döntést, mivel a mesében egy fehér bőrű lányt ismerhettünk meg és nem értették, hogy miért kell ezen változtatni.

Ám Ariel eredeti szinkronhangja, Jodi Benson már akkor is arról beszélt, hogy nagyon büszke Halle Bailey-re, mert szerinte megragadta Ariel lelkét. És ez az, ami a legfontosabb.

Most, hogy bemutatták a film első előzetesét, újra felerősödtek a negatív hangok, amelyek főleg Halle Bailey castingját illették. Jodi Benson pedig újra kiállt mellette. Az Instagram-sztorijában osztotta meg gondolatait, miszerint elképesztően büszke rá és nagyon izgatott a film miatt, amiben fantasztikusan játszik. Majd kitért a film rendezőjére, Rob Marshallra is, akivel 35 éve barátok. Elmondta, hogy nagyon hálás a barátságáért, nagyszerű rendezőnek tartja és fantasztikus filmet készített.

A rendező egyébként egy interjúban mesélte el nemrég, hogy miként esett a választásuk Halle Bailey-re. Elmondása szerint ő volt az egyik első, akit meghallgattak és amikor elénekelte a Part of your Worldöt, olyan magasra tette a lécet, amit rajta kívül senki sem tudott megugrani.