Megvan a Star Wars VII hivatalos korhatár besorolása

Az MPAA a várakozásoknak megfelelően döntött.

Kevesebb mint egy hónap múlva debütál az idei év legjobban várt filmje, a Star Wars VII, így elérkezett az ideje, hogy a film megkapja a hivatalos korhatás besorolást.

Az Amerikai Filmszövetség döntése valószínűleg nem okozott meglepetést a többségnek, ugyanis a PG-13 besorolás mellett döntöttek. Ez a hazai 12-es sárga karikának felel meg. Abból a szempontból azonban mégis beszélhetünk meglepetésről, hogy az eddigi hat Star Wars-filmből öt ennél is alacsonyabb korhatár besorolással került a mozikba, az egyedüli kivételt a Star wars III. rész: A Sith-ek bosszúja jelenti.

A Disney valószínűleg nem aggódik a besorolás miatt, ugyanis az eddig tapasztalatok alapján nem feltétlenül az a film hozza a legtöbb nézőt, mely korhatárra való tekintet nélkül tekinthető meg. Minden idők öt legmagasabb bevételű filmje mind PG-13 jelzéssel került a mozikba. (Avatar, Titanic, Jurassic World, Bosszúállók, A sötét lovag) Arról nem is beszélve, hogy a rajongók sem matinéfilmre vágynak, és ha visszaemlékezünk a Sötét lovag egyes jeleneteire, elég sok minden belefér a PG-13-ba.

A Star Wars - Az ébredő Erő december 18-tól látható a hazai mozikban.