Megvan, ki lesz az új Tony Montana?

A Universal Pictures lassan egy évtizede küzd azért, hogy elkészíthessék A sebhelyesarcú remake-jét. Mivel Al Pacino és Brian De Palma elképesztően magasra tették a lécet, így nagyon nehéz olyan forgatókönyvírót, rendezőt és elsősorban főszereplőt találni, aki felnőhet a feladathoz. Rendező már van Luca Guadagnino személyében, és lehet, hogy a főszereplőt is megtalálták.

Az elmúlt években sokáig arról lehetett hallani, hogy a következő Tony Montana 30634 lehet. Ám mostanra biztossá vált, hogy a színész nem játszhatja el a nagyratörő piti gengsztert. A legfrissebb pletykák már Michael B. Jordanről szólnak.

Michael B. Jordant a legtöbben a Creed: Apollo fia, a Creed II. és a Fekete Párduc mozikból ismerhetik. Kétségtelenül egy igen tehetséges színészről van szó, akinek nem esik nehezére teljesen eltérő karakterek megformálása sem. De azt nehéz lenne megjósolni, hogy mennyire állna jól neki Tony Montana szerepe.

Ám ha abból indulunk ki, hogy mik Luca Guadagnino tervei a filmmel, már nem is tűnik olyan lehetetlennek, hogy ő legyen benne a főszereplő. A rendező ugyanis kezdettől fogva úgy gondolkozik, hogy Tony Montana nem egy konkrét személy, hanem egy archetípus. A mindenkori amerikai álom görbe tükre, amelynek mindig az aktuális vágyakat kell megjelenítenie. Ezért az ő filmje teljesen más lesz, mint a negyven évvel ezelőtti klasszikus. Egy modern mozi modern gengszterét pedig már el lehet képzelni Michael B. Jordannel is.