79 Batman  (2022)

Azt már tudjuk, hogy a következő Batman egy egykori vámpírsrác, Robert Pattinson lesz. Azt is lehet már tudni, hogy Rébusz (vagyis Riddler) szerepében Paul Dano bukkan majd fel, míg Macskanőt Zoë Kravitz kelti ezúttal életre. Sokak kedvenc, Pingvin sem maradhat ki, őt a hírek szerint Colin Farrell játssza majd el. Igen ám, de nem csak ők lesznek a Denevérember ügyeletes ellenségei a 2021-es Batman moziban. De ki fogja játszani Kétarcot?

Ezzel kapcsolatban a film rendezője, Matt Reeves osztott meg a minap új információkat. Ezek szerint a filmben szerepelni fog Peter Sarsgaard is, aki a pletykák szerint egy korrupt rendőrt alakíthat. Más források szerint viszont ennél sokkal fontosabb szerepet szánnak neki: ő lehet Harvey Dent, alias Kétarc.

Ezt több érdekes egybeesés is megerősítheti. Az egyik, hogy már korábban is játszott DC képregényes moziban, a 2011-es Zöld Lámpásban. Emellett a felesége az a Maggie Gyllenhaal, aki a A sötét lovagban kapott szerepet korábban, nem is akármilyent: ő alakította Rachelt, akivel Harvey Dentnek szerelmi viszonya volt.

Természetesen egyelőre semmi sem biztos, de könnyen elképzelhető, hogy ezúttal Peter Sarsgaard alakíthatja a jófiúból az egyik legrosszabb fiúvá váló gonosztevőt. Nem akármilyen társaságnak válna ezzel tagjává, hiszen Kétarcot korábban olyan sztárok keltették életre, mint Aaron Eckhart vagy Tommy Lee Jones, míg rajzfilmekben vagy videojátékokban kölcsönözte neki a hangját Billy Dee Williams, William Shatner és Troy Baker is.