Bár még a  Jurassic World: Bukott birodalom premierjéig is hátra van néhány hónap, a Universal már megnevezte a trilógia harmadik részének direktorát.

Akárcsak a Star Wars esetében, a Jurassic World harmadik részére is visszatér a direktori székbe az első részt is rendező Colin Trevorrow, aki elvállalta a szkript megírását is.

Trevorrow bődületes sikerre vitte a hamvaiból feltámadt franchise első részét, mely világszerte 1,7 milliárd dollárt kaszált, így a Universal számára nem is volt kérdés a folytatás elkészítése. A második részt szintén ő rendezte volna, azonban ehelyett a később csúfosat bukó The Book of Henry mellett tette le a voksát, így a pozíció átkerült Juan Antonio Bayonahoz. A botrányok végül lecsillapodtak, és maga Steven Spielberg jelentette be az Entertainment Weeklynek adott legutóbbi interjújában, a trilógia záróepizódja visszakerül Trevorrowhoz.

A történetről természetesen egyelőre semmi hír, de a Bukott birodalom hivatalos szinopszisa sem túlságosan árulkodó:

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a Jurassic World: Bukott birodalom.

A JW 2 június 7-én érkezik a hazai mozikba olyan sztárokkal a főszerepben, mint  Chris PrattJeff GoldblumBryce Dallas HowardJames CromwellGeraldine ChaplinToby JonesTed Levine és Rafe Spall.