Megvan, mikor jön a Jumanji 2

A Jumanji: Vár a dzsungel sikere talán az alkotókat is meglepte: a film majdnem egymilliárd dollárt hozott össze világszerte – a tervezett folytatás pedig azonnal zöld utat kapott a stúdiótól.

A Vár a dzsungel egyrészt az eredeti Jumanji folytatásaként, másrészt egy rebootjaként szolgált, és igencsak túlteljesítette a várakozásokat.  Dwayne JohnsonJack BlackKevin Hart és Karen Gillan négyese között remekül működött a kémia a filmvásznon, és a rendező Jake Kasdan is ki tudta hozni a maximumot az amúgy nem túl bonyolult történetből.

Érhető viszont, hogy a stúdió sietni akar a következő résszel, hiszen egyrészt addig kell ütni a vasat, amíg meleg – másrészt a produkcióban van egy Nagyon Elfoglalt Ember Johnson személyében, aki épp most fejezte be  Disney Dzsungeltúra című családi filmjét, ahonnan rögtön robog tovább a Halálos iramban: Hobbs és Shaw forgatására, aztán az ütemtervben szerepel még egy Különösen veszélyes bűnözők valamikor jövőre – de természetesen a Jumanji - A következő szint élvez némi elsőbbséget.

A tervek szerint a filmet jövő januárban kezdik majd el forgatni Atlantában, és állítólag vesznek fel pár jelenetet Hawaii-on is, a munka tervezett időtartama pedig három hónap. A stúdió úgy készül, hogy áprilisra már meg is van az anyag – és 2019. december 13-án, tökéletes karácsonyi-családi filmként kerülhet is a mozikba.

A december ugyan mindig erős hónap a filmiparban, és jobbnál jobb alkotások követelik maguknak a figyelmet – de a stúdió minden bizonnyal tudja, hogy mit csinál, és feltételezhetően nem fognak belebukni.

Vagyis: a következő Jumanji-részre már csak egy picit több, mint egy évet kell várnunk.