Mel Gibson két kerékpumpálás között azért csak szakít időt egy-egy forgatásra is, míg Mark Wahlberg épp csak leborotválta Victor „Sully” Sullivan ikonikus bajszát, hogy reverendát öltsön. Hamarosan a mozikba kerül a sztárduó új drámája, ami mára megkapta első előzetesét.

A Stuart atya (Stu atya) igaz történetet mesél el. Egy amatőr bokszoló, Stuart Long egy sérülés miatt kénytelen végleg szögre akasztani a bokszkesztyűket. Ahhoz még fiatal, hogy nyugdíjba vonuljon, így Los Angelesbe megy, ahol a sztárrá válás arrafelé teljesen hétköznapi álmát kergeti. Hogy közben éhen se haljon, egy szupermarketben kezd dolgozni, itt találkozik a hitoktató Carmennel, akit nem sikerül lenyűgöznie rosszfiús sármjával. Ezért egy nap elmegy a közeli templomba, hogy így kerüljön közelebb a nőhöz. Ám egy nap közel halálos motorbalesetet szenved, ami arra készteti, hogy átértékelje az addigi életét. És bár sem a szülei, sem az egyház nem igazán támogatja ebben, végül katolikus papnak áll.

A Father Stu főszerepét Mark Wahlberg kapta meg, míg Mel Gibson az apját fogja alakítani Jacki Weaver oldalán. A film forgatókönyvét Rosalind Ross (I) írta és a rendezői széket is ő foglalta el. Az első előzetes mellett az első jelenetfotók is felkerültek a galériába, azokat is érdemes megnézni.