Már a mozikban F. Gary Gray filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben minden információt összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a MIB-franchise legújabb részéről. 

K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment. Vagy más okokból nem dolgoznak már az ügynökségnél – erre sajnos senki sem emlékszik. Szerencsére mindig van utánpótlás: H ügynök (Chris Hesmworth) és M ügynök (Tessa Thompson) szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó, és talán ártó szándékkal itt ragadó űrből jött idegeneket. Akit pedig felkutatnak, azt leleplezik: nincs olyan csáp, csőr, szarv, olló vagy egyéb végtag, nincs olyan zselés, kitinpáncélos, tömör vagy légnemű test, amely elrettenheti őket a munkájuktól, és különleges eszközeik bevetésétől... 

Az immár legendás Sötét zsaruk-filmek korábbi részei több mint 1,5 milliárd dollár bevételt hoztak. A megfiatalodó új rész a régi alkotók, Barry Sonnenfeld és Steven Spielberg producersége mellett születik újjá.

A film rendezői székét F. Gary Gray foglalhatta el (Az olasz meló, Törvénytisztelő polgár), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Liam Neeson, Chris Hemsworth, Emma Thompson, Rebecca Ferguson, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani és Rafe Spall. A forgatókönyvet Lowell Cunningham, Art Marcum és Matt Holloway szerezte.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Az eredeti Men in Black filmek sztárjai, Tommy Lee Jones és Will Smith külön-külön is megerősítették, hogy nem térnek vissza a szerepeikhez a Sötét zsaruk a Föld körül-ben.
  • A Sötét zsaruk a Föld körül az első Men in Black film, amit nem Barry Sonnenfeld rendezett.
  • A Sony eredetileg egy Men in Black/21 Jump Street crossovert tervezett, de a filmterv hamar a fiókban végezte. A stúdió úgy döntött, hogy külön utakon tartja a két franchise-t, és előbb elkészíti a Men in Black spin-offját.
  • Chris Hemsworth és Tessa Thompson második közös filmje a Thor: Ragnarök után.
  • A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül forgatása 2018. július 9-én kezdődött meg Londonban, de a stáb dolgozott Marokkóban, Olaszországban és New Yorkban is. A munkálatok október 17-én értek véget.
  • A film első poszterét 2018. május 22-én hozták nyilvánosságra, míg az első trailert 2018. december 20-án tette közzé a Sony.
  • A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül premierjét eredetileg 2019. június 14-re tűzték ki, a stúdió azonban végül május 17-re módosította a bemutató dátumát.

Hazai premierdátum: 2019.06.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: