Amanda Seyfried egy egyszerű kérdéssel tekint vissza pályája kezdetére: "Viccelsz velem?"

Az Emmy-díjra jelölt A kibukott sztárja tinédzserként debütált a képernyőn, a nagy kitörtést a 2004-es Bajos csajok hozta el, valamint 19 évesen szerepelt a Veronica Marsban.

Bár Seyfried a Porter magazinnak elmondta, hogy a #MeToo előtti hollywoodi korszakból "eléggé sértetlenül" került ki, mégis nyíltan beszélt arról, hogy időnként kellemetlen helyzetekbe került.

"19 évesen alsónemű nélkül járkálni - viccelsz velem? Hogy hagyhattam, hogy ez megtörténjen?" magyarázta Seyfried. - "Ó, tudom, miért: 19 éves voltam, és nem akartam senkit felzaklatni, és meg akartam tartani a munkámat. Ezért."

Idén korábban Seyfried a Marie Claire címlapsztorijában elmondta, hogy "mindig is nagyon undorítónak érezte", amikor a Bajos csajok férfi rajongói egy viccet idéztek arról, hogy a karaktere a mellei megérintésével tudta meg az időjárást: "Olyan 18 éves voltam" - mondta a színésznő - "Egyszerűen undorító volt."

A mai gyereksztárságról hozzátette: "Szerintem [fiatalon] igazán híresnek lenni kurva nagy szívás lehet. Teljesen bizonytalannak érezheted magad a világban. Látom ezeket a fiatalabb színészeket, akik azt hiszik, hogy biztonságban kell lenniük. Azt hiszik, hogy kell egy asszisztens. Azt hiszik, hogy az egész világuk megváltozott. Ez elég stresszes tud lenni. Láttam, hogy ez megtörtént a társaimmal."

A Lovelace öregdiákja arról is beszélt, hogy távol tartja magát a "felesleges meztelenkedéstől vagy a szexualitástól" a képernyőn, "mert ahogy öregszel, rájössz, hogy ez nem könnyű". Seyfried így folytatta: "Kényelmetlen lehet".

Ehelyett a legutóbbi, egészségesebb szerep, amit Seyfried "lesújtónak" talált, hogy kihagyott, az Glinda megformálása volt Jon M. Chu Wicked musical-adaptációjában.

"Elvesztettem egy nagy szerepet, amit nagyon akartam - [vagyis] azt hittem, hogy akartam" - vallotta be Seyfried a Porternek a szerepről, amit végül kapott meg. - "Lesújtó volt, és nem másért, mint azért, mert tényleg úgy éreztem, hogy én lettem volna a megfelelő. De ez egyáltalán nem veszi el az önbizalmamat".

A nyomorultak sztárja korábban így összegzett: "De azt hiszem, ez is megtanított arra, hogy milyen messzire jutottam énekesként, amit nagyon szerettem volna bizonyítani. Mert a Nyomorultak óta úgy voltam vele, hogy jobbnak kell lennem. Jobbnak kell lennem. Szóval bármi is következik a musicalek terén, végre felkészültem."

A színésznőt legutóbb A kibukott című sorozatban láthattuk:

76 A kibukott  (2022)

dráma | életrajzi

A sorozat Elizabeth Holmes történetét dolgozza fel, aki megalapította a Theranos céget, és megpróbálta megújítani az egészségügyet, miután kirúgták az egyetemről és... több»