Nem akármilyen animációs film debütált a napokban a Netflixen. Az Amerika: A mozgókép címéből már lehet sejteni, hogy az USA történelme szolgáltatja a témát, de senki se számítson olyan mókás és aranyos ábrázolásra, mint a ’80-as évek népszerű francia Egyszer volt, hol nem volt meséi… Az Amerika: A mozgókép még a South Parkot és a Family Guyt is lenyomja.

A történet főhőse George Washington, az USA későbbi első elnöke, aki barátaival szembeszáll az otthonukat zsarnoki elnyomás alatt tartó britekkel. Csakhogy ez nem az a George Washington, akit a történelemkönyvekből ismerhetünk. Egy csupa izom fickóról van szó, aki a tárgyalóterembe is dupla szaltóval érkezik meg, és akinek mindkét karjára egy-egy láncfűrész van szerelve. Igen, ezzel nagyjából le is írtuk, milyen rajzfilmre kell számítani az Amerika: A mozgóképtől.

Szatirikus humorból, vulgáris odaszólásokból és polgárpukkasztásból nincs hiány, de ez a film készítőinek ismeretében annyira nem is meglepő. A rendezői széket az Archer sorozat producere, Matt Thompson foglalta el, így a stílus is ehhez áll talán a legközelebb. A forgatókönyvet pedig az a Dave Callaham írta, aki többek közt a Feláldozhatók trilógia, a Zombieland 2: A második lövés, a Wonder Woman 1984, a Mortal Kombat vagy épp a Pókember - A pókverzumon át forgatókönyvén is dolgozott. A fontosabb szerepekben pedig olyan színészek hangját hallhatjuk, mint Channing Tatum, Simon Pegg vagy Judy Greer.