A 2000-es évek egyik legnépszerűbb feltörekvő csillaga volt, mára mégis szinte teljesen eltűnt a rivaldafényből. Jessica Alba számára hatalmas karriert jósoltak és sokáig jó úton is haladt a csillagos ég felé. Aztán egyszer csak eltűnt Hollywoodból. Mi történt Jessica Albával?

A színésznő 1981-ben született egy mélyen vallásos katolikus családban. Gyerekkorát betegeskedés jellemezte, saját elmondása szerint nem szűnő súlyos allergiája miatt tizenegy éves korára már öt műtéten túl volt. De a dolgát a vallásos neveltetése sem könnyítette meg. Egy interjúban arról mesélt, hogy úgy érezte, azért ítélik el, mert nő és csinos. Ezt a gyülekezet vezetője is rendszeresen éreztette vele.

Egészen fiatalon, a gimnázium elvégzése után fordult a színészet felé és eleinte sorozatokban bukkant fel. Az ismertséget végül a 2000-ben indult és mindössze két évadot megért Sötét angyal című sorozat főszerepe hozta meg számára.

Ezt követően megkapta a Honey című táncos mozi főszerepét is, ami már tényleg megindította a sztárrá válás útján. Később olyan filmekben bukkant fel, mint a Sin City - A bűn városa és folytatása, a Fantasztikus négyes és folytatása, a Felkoppintva, A kabalapasi, az Éberség vagy a Machete és folytatása.

Magánélete sem volt mindig zűröktől mentes. Egészen fiatalon eljegyezték, de még az esküvő előtt szakítottak. Állítólag – ezt maga a színésznő soha nem erősítette meg hivatalosan – tizenöt éves korában egy forgatásról elrabolták és egy autó csomagtartójában találták meg megkötözve és bekötött szemmel.

A színésznő 2008-ban szülte első gyermekét és még ebben az évben feleségül ment Michael Warrenhez, akivel azóta is egy párt alkotnak és már három gyermekük született. Jessica Alba ekkor határozta el, hogy új irányba folytatja az életét. Megalapította a The Honest Company nevű céget, amellyel konkurenciát akart állítani a babatermékeket forgalmazó cégeknek.

Az indulás nem volt zökkenőmentes, három éven át hiába keresett partnert, mindenhol elutasítást kapott. Mára viszont egy virágzó vállalkozás vezetője, amely nem csak babatermékeket, de felnőtt szépségápolási és étrendkiegészítő termékeket is forgalmaz. Jessica Alba jelenleg e cég vezetésének és családjának szenteli életét, ezért láthatjuk csak ritkán új filmekben.