Hosszú huzavona után napokon belül végre tényleg bemutatásra kerül a Halál a Níluson, Kenneth Branagh legújabb rendezése, amely egyben a következő Agatha Christie feldolgozása is a Gyilkosság az Orient expresszen után. Ám úgy tűnik, hogy van egy ország, ahol a kíváncsi rajongók hoppon maradnak: Kuvaitban ugyanis azelőtt betiltották a filmet, hogy az megjelent volna.

Igazából a kuvaiti hatóságoknak nem is feltétlenül a filmmel magával van gondjuk, sokkal inkább az egyik főszereplővel. Ő pedig nem más mint Gal Gadot. A színésznő finoman szólva sem örvend túl nagy népszerűségnek arrafelé és ez ezúttal nem merül ki néhány keresetlen szóban a közösségi média valamely fórumán.

Bár hivatalos indoklás nincs arról, hogy miért is nem vetíthetik a mozik arrafelé a filmet, de a rajongók szerint ennek egyetlen oka lehet csupán. Méghozzá az, hogy Gal Gadot még 2014-ben nyíltan támogatta hazája, Izrael hadseregét a Gázai övezetben indított támadásukban. Nem ez az első eset, hogy a Közel-Keleten betiltanak egy filmet, amelyben Gal Gadot a főszereplő. Még 2017-ben a Wonder Woman sem kerülhetett a mozikba hasonló okokból.

A Halál a Níluson egyébként az egyik leghíresebb Agatha Christie regény, amelyben Hercule Poirot épp a vakációját töltené egy folyami hajón, ám ott meggyilkolnak egy fiatal örökösnőt. A zseniális detektívre vár a feladat, hogy felgöngyölítse az ügyet a rá jellemző alapossággal és logikus gondolkodással. Poirot ezúttal is Kenneth Branagh alakítja majd.

dráma | krimi | misztikus

Hercule Poirot épp a szabadságát tölti a Níluson, amikor egy fiatal tehetős örökösnőt, az elbűvölő szépségű és intelligens Linnet Ridgewayt meggyilkolják a Karnak folyami... több»