Mikor láthatjuk a Top Gun 3-at? Válaszolt a Paramount vezére

Hogy mekkora volt az érdeklődés a Top Gun: Maverick iránt? Tom Cruise legújabb filmje nem kis késés után valósággal rárúgta az ajtót a mozikra. Minden idők legnagyobb nyitóhétvégi bevételét produkálta, legalábbis a Memorial Dayhez kötődő premierek között.

A film csak azon a hétvégén 160 millió dollárt hozott a konyhára világszerte. A legtöbb film – még a legnagyobbak is – általában itt ki is fújnak és a második hétvégére hatalmasat esik az érdeklődés irántuk. De nem úgy az új Top Gun iránt, az ugyanis a második hétvégére csak 29 százalékot veszített a nézői közül.

Ha pedig ehhez vesszük, hogy nem csak a rajongók, de a kritikusok is szuperlatívuszokban beszélnek róla, amit a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusi 97 és a rajongói 99 százalék tökéletesen lefest, csak még inkább látszik, hogy mekkora sikerről is van szó. Akkoráról, ami a mai világban automatikusan garanciát jelenthet egy, de inkább több folytatásra is.

Erről kérdezték nemrég a Paramount stúdió elnökét, Brian Robbinst is: mikor jöhet a Top Gun 3? Erre természetesen nem adott egyértelmű választ, inkább elütötte a kérdést egy poénnal: „Nézzük csak, hol is leszünk majd 35 év múlva? Na jó, nem akarok spekulálni. Ez egy hatalmas menet. Ennek a filmnek a határ a csillagos ég.”

Brian Robbins tehát kitért a válasz elől egy poénnal, amivel egyértelműen a Top Gun és a Top Gun: Maverick közti hatalmas időbeli távolságra célzott. Egyébként a film forgatása is igen elhúzódott, hiszen a projekt már legalább 2010 óta futott, mire végül ténylegesen elkezdődhetett a forgatás.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»