Minden idők 10 legrosszabb akciófilmje

Bár egy jó akciófilmhez talán nem kell sok, az alábbi összeállításunkon szereplő produkciók sajnos enyhén szólva sem váltották be már a megjelenés után sem a rajongók reményeit.

Időnként talán mindannyian beleesünk abba a téves megállapításba, hogy bizony az akciófilmek nem igazán tudnak tartalmas kikapcsolódást nyújtani, így ha azokat az ember valóban élvezni szeretné, nincs más dolga, mint “kikapcsolnia az agyát”.

Legújabb listánkon azonban olyan filmeket válogattunk össze, amelyhez nagy valószínűséggel ez sem lenne elég. Hosszan lehetne vitatkozni arról, hogy a Far Cry, a BloodRayne videojátékok mitől is működnek annyira jól, tény viszont, hogy a filmes adaptációkkal kapcsolatban hatalmas az egyetértés azt illetően, hogy a stúdiók bakot lőttek velük.

Hasonlóan járt a kultikus Dragon Ball, amelynek 2009-es feldolgozása igencsak gyorsan a feledés homályába merült. A listát azonban mégis a Holtak szigete vezeti, amely mindössze 21 százalékos értékelést tudhat magáénak 85 szavazat alapján a Mafabon.

#10

59 Macskanő  (2004)

(12) (7)

akció | fantasy | krimi

Patience Philips átlagos életét él, amely azonban szörnyű véget ér, miután véletlenül felfedezi egy nagy cég féltve őrzött üzleti titkát. A cég vezetői úgy döntenek, nem... több»

Ez az a film, amelyet Halle Berry legszívesebben letagadna. Az Oscar-díjas színésznő hatalmas megbánásként gondol arra, hogy szerepet vállalt a filmben. Pitof rendezésének minden lehetősége meg volt a sikerre, hiszen a színészgárdában nem kisebb nevek kaptak helyet, mint  Sharon StoneLambert WilsonFrances Conroy és Byron Mann
#9

40 Dragonball: Evolúció  (2009)

(5) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A fiatal harcos, a tizennyolc éves Son Goku küldetésre indul. Versenyt fut az idővel és a gonosz Piccolo királlyal, aki ezer esztendő után kiszabadul a börtönéből. Harc indul a... több»

Nem lehet szavakba önteni azt a mértékű csalódást, amelyet ez a film okozott a rajongóknak. A kultikus animéből készült produkciót hatalmas várakozás előzte meg. Talán valahol mindenki tudta a lelke mélyén, hogy egy olyan volumenű történetet, mint a Dragon Ball lehetetlen vállalkozás megfilmesíteni,James Wong azonban tett egy vállalkozást. Köszönjük meg neki. 
#8

49 Háború a Földön  (2000)

(4) (9)

akció | kaland | sci-fi | szatíra

A Háború a Földön című kalandfilm a 2000-es évek elején játszódik, amikor a pszikló faj megtámadja a Földet és gyakorlatilag azonnal le is törik az emberiség ellenállását.... több»

Ezt a filmet valószínűleg sokaknak nem kell bemutatni. A Háború a Földön nagyon hamar a rossz film iskolapéldája lett. Az már csak hab a tortán, hogy John Travolta rajongott L. Ron Hubbard azonos című regényéért, így képtelenség is volt eltántorítani őt attól, hogy megcsinálja a filmet.
#7

47 Az otthagyottak  (2014)

(7)

akció | dráma | fantasy | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Csupán egy maroknyi túlélő marad hátra, miután milliók válnak egyszerre köddé és a világ káoszba és pusztulásba fordul.

Nicolas Cage Hollywood egyik legnagyobb rejtélyének számít. Esetünkben például sokan nem értették, miért is vállalta el Az otthagyottak főszerepét. Vic Armstrongtól nem túl sok rendezői probálozást tartunk számon, ezzel a filmmel pedig nagyon hamar világossá is vált mindenkinek, hogy Armstron talán jobban tudja kamatoztatni a tehetségét színészként.
#6

akció | sci-fi

A jövõben, egy polgárháborútól feldúlt országban található Steel Harbor az utolsó szabad terület. Itt áll egy legendás csehó: a Hammerhead bár. Tulajdonosa még híresebb, õ... több»

Oké, aki ismeri  Pamela Anderson munkásságát, az tudja, hogy a színésznőtől valójában nem áll távol az akciófilmek világa, a Barb Wire esetében azonban valami nagyon félrement. David Hogan rendezése a közel 1,8 millió dolláros költségvetéssel szemben mindössze 3,7 millió dollárt hozott a konyhára. A produkcióra egyszerűen nem voltak kíváncsiak sem a kritikusok, sem pedig a nézők.
#5

36 Egyedül a sötétben  (2005)

(4) (3)

akció | horror | sci-fi

A videójátékra épülő történet középpontjában Edward Camby, a paranormális jelenségek egyik nyomozója áll, aki lassanként megfejt egy rejtélyes esetet, de halálos... több»

Christian SlaterTara ReidStephen Dorff...ilyen szereposztást látva nehéz is lenne elképzelni, hogy bármi is rosszul elsülhet. Uwe Bollnak azonban sikerült egy enyhén szólva is kusza és felejtős akciófilmet letennie az asztalra. Ezen a ponton szeretnénk is megjegyezni, hogy a rendező még jó néhány rajongó szívét törte össze számos kritikán aluli adaptációjával.
#4

32 Far Cry  (2008)

(2) (1)

akció | kaland | sci-fi

A történet szerint egy titkos szigeten azon kísérleteznek Dr. Krieger vezetésével, hogy a tökéletes katonát megalkossák, ezt génmódosítással akarják elérni. Sikerül is... több»

Uwe Boll nevével még fogtok találalkozni ezen a listán. Félreértés ne essék, egy kultikus videójátékból filmet készíteni nem egy hálás feladat. Noha kész anyaggal dolgozni talán könnyen hangzik, nem szabad azonban megfeledkeznünk a hatalmas rajongói elvárásról sem, amely a Far Cry-ra kiemelten érvényes volt. Bolt mintha nem is lett volna tisztában azzal, milyen "kaliberű" játékból is szeretne filmet készíteni...
#3

akció | fantasy | horror | kaland

Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságtól érkezett Sebastian (Matthew Davis) és Vladimir (Michael Madsen) ráveszik BloodRayne-t (Kristanna Loken), a féleg ember, félig vámpír... több»

Uwe Boll másodszor kap helyet ebben az összeállításban, a BloodRayne-t nem kell bemutatni a videójátékok rajongóinak. A filmes adaptáció elkőkészületének híre mindenkit lázba hozott annak idején, a produkció megjelenését azonban hatalmas csalódás követte. Hát, igen...ez a film csakugyan jobbat érdemelt volna.
#2

akció | sci-fi | sportfilm

2005-ben Jonathan Cross a legjobb amerikai rollerball játékos. A vállalat által kitalált és uralt gladiátor-játék a rögbi, a hoki és a motorverseny veszélyes keveréke.... több»

Az azonos című 1975-ös film remake-je közel sem tudta megismételni azt a sikert, amelyet az eredeti film hozott. A Rollerball iskolapéldája lehetne a teljes bukásnak, hiszen a film a 70 millió dolláros költségvetéssel szemben 25,5 millió dollárt hozott a konyhára. A filmek alapjául szolgáló regény írója, William Harrison egy korábbi interjúban elmondta, hogy egyáltalán nem volt kíváncsi John McTiernan rendezésére.
#1

19 Holtak szigete  (2003)

(1)

akció | horror | kaland

Egy csapat főiskolás egy látszólag lakatlan szigetre költözik, ahol egy hatalmasat készülnek bulizni, azonban még csak nem is sejtik, mekkora veszély leselkedik rájuk. több»

Uwe Boll neve már-már hírhedtnek számít a filmes világban, a rendező nem kis bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy megfilmesítette az azonos című kultikus videójátékot, amelyet ráadásul minden idők legrosszabb adaptációjának tartanak a rajongók. A Holtak szigete mindössze 13,8 millió dolláros bevételt szerzett világszerte a jegyeladásból.