A filmtörténelem során számos olyan produkció született, amely sokkolta a közönséget grafikus tartalmával és felkavaró témáival. Ezek közül is kiemelkedik az 1972-es Az utolsó ház balra.

A Wes Craven által rendezett Az utolsó ház balra két tinédzser lány történetét meséli el, akiket egy bűnözői banda elrabol, megkínoz és megerőszakol. A film hírhedt az erőszak grafikus és explicit ábrázolásáról, beleértve több brutális nemi erőszak jelenetet, valamint a bosszú és a brutalitás felkavaró témáiról.

A horror a bemutatásakor nagy visszhangot váltott ki, sok kritikus és néző mélyen felkavarónak és ízléstelennek találta a film tartalmát. Több országban betiltották, sőt, úgy vélték, hogy nagy hatással volt a "video nasties" növekvő trendjére az Egyesült Királyságban, ahol azzal vádolták, hogy hozzájárult az erőszakos média társadalomra gyakorolt hatásaival kapcsolatos morális pánik kialakulásához.

A körülötte zajló viták ellenére Az utolsó ház balra kult-klasszikus maradt, és az évek során számos folytatást és remake-et szült. Tartalma azonban megosztó és ellentmondásos filmmé tette, amely semmiképp nem való a gyengébb idegzetűeknek.

Bár sok más film járt be hasonló utat, Craven moziját máig minden idők az egyik legsokkolóbb és legfelkavaróbb filmként emelkedik, teljes joggal.

horror | kísérleti film | thriller

Mari Collingwood ünnepelni tervezi 17. születésnapját: marihuánával, itallal, egy Bloodlust nevű banda koncertjével és legjobb barátnőjével, Phyllisszel. Szülei beleegyeznek, de... több»