84 Loki  (2021)

A hétvégén debütál a Marvel egyik legnagyobb várományosa, az önálló Loki sorozat, amely várhatóan egy égető kérdésre választ ad majd.

A 2019-ben mozikba került Végjáték sokak számára egy megválaszolatlan kérdést hagyott maga után a karakterrel kapcsolatban. A film ugyanis enyhén szólva sem foglalkozott azzal, mi is történt Lokival, miután sikerült meglógnia a Tesseracttal.

A napokban tartott sajtókonferenciát a Disney, amelyen részt vett maga Kevin Feige is a sorozat írójával, Michael Waldronnel és a rendezővel Kate Herronnal együtt.

A kérdés tehát az, hogy mi is lett Loki sorsa az eltűnése után. Minthogy a csínytevés istenét csakugyan utolérte a végzete a Végtelen háborúban, a Végjátékban azonban új idősíkot kapott. Feige ehhez kapcsolódóan elárulta, hogy az előbbi produkció munkálatai során még nem volt határozott szándék arra, hogy önálló sorozatot kapjon a karakter.

“A Végjáték készületeinél viszont már egyre biztosabbak voltunk abban, hová is tűnt, és hogy mi is történik majd vele” - jegyezte meg a producer.

A Loki széria cselekménye pontosan ott veszi majd fel a fonalat, ahol a Végjátékban lezárult a Marvel kedvelt antihősének története, a premierre pedig már csupán június 11-ig kell várniuk a rajongóknak.