Mit nézzek? 6 kihagyhatatlan új film a hétvégére (mozi és streaming, 48. hét - 2023)

6 olyan film érkezik meg a hétvégére a legnagyobb streaming szolgáltatók kínálatába és a mozikba, amelyeket érdemes felvenned a #mitnézzek listádra!

Akad köztük megtörtént eseményen alapuló, dokumentum és karácsonyi kedves-humoros-szívmelengető is.

Családi mozizós, egyedül egy pohár kedvenc itallal bekuckózós-elgondolkodós és moziban popcornt majszolva izgulós is. Lássuk!

#6

54 Joe Bell útja  (2021)

(3)

dráma | életrajzi

Netflix | Telekom TVGO

Egy édesapa hosszú útra indul az Egyesült Államokban, hogy felvegye a harcot az országban uralkodó homofóbia ellen, amelynek a fia is áldozatává vált. több»

A Joe Bell egy 2020-as amerikai életrajzi drámai road film, amelyet Reinaldo Marcus Green rendezett Larry McMurtry és Diana Ossana forgatókönyvéből. A film főszereplői Mark Wahlberg, Reid Miller és Connie Britton, és egy Joe Bell nevű férfi igaz történetét követi nyomon, aki elindul gyalogosan keresztül Amerikán, hogy felszólaljon a zaklatás ellen és tisztelegjen tinédzser fia, Jadin Bell előtt, aki öngyilkosságot követett el, miután zaklatták melegsége miatt. A filmet Jake Gyllenhaal produkciós cége, a Nine Stories Productions készítette, maga Gyllenhaal pedig executive producerként működött közre. A film világpremierje eredeti címén Good Joe Bell címmel a 2020-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2020. szeptember 14-én. A film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, akik megosztottak voltak abban, hogy jó érzésű és inspiráló, vagy reduktív és mesterkélt. A Netflixen látható november 29-től.
#5

57 May December  (2023)

(4) (11)

dráma | romantikus

Netflix

Amikor Gracie és Joe életéről játékfilmet akarnak forgatni, Elizabeth Berry, egy hollywoodi színésznő Maine-be utazik kutatás céljából, mivel a filmben ő alakítja Gracie... több»

Todd Haynes új filmjében, a Május Decemberben Natalie Portman eddigi legnagyobb kihívást jelentő szerepét vállalja: Julianne Moore-t alakítja. A Carol rendezőjének új filmjében a tévésztár Elizabeth (Portman) Gracie (Moore) szerepére készül, aki egy hírhedt bulvárkapcsolat egyik résztvevője, amelynek botrányos bulvárértéke már a távoli múltba vész. Ám ahogy Elizabeth kutat az ihlet után, a múlt elkezd betörni a jelenbe, és rég elfeledett érzések kerülnek a középpontba. A film a melodráma és a káprázat különös keveréke. December 1.-től a Netflixen.
#4

49 Karácsonyi fénytusa  (2023)

(5) (3)

fantasy | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy férfi elhatározza, hogy megnyeri a környék éves karácsonyi dekorációs versenyét. Megállapodást köt egy manóval, hogy segítsen neki nyerni – és a manó olyan varázslatot... több»

Eddie Murphy a film főszereplője, mint Chris, egy férfi, aki karácsonyi pácban találja magát, miután egy karácsonyi kívánsága nem kívánt következményekkel jár. A film rövid szinopszisa szerint: a férfi küldetése, hogy megnyerje a szomszédságában évente megrendezett karácsonyi házdíszítő versenyt. Murphy, aki az ünnepi műfajban most debütál, a feleségét alakító Tracee Ellis Ross mellett játszik a filmben, amelyet Reginald Hudlin rendezett (aki korábban Murphyvel már dolgozott együtt az 1992-es Bumeráng című filmben). Az Amazon Prime Videon december 1.-től.
#3

dráma | krimi | thriller

Mozikban | Telekom TVGO | Cinego

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»

Az Egy zuhanás anatómiája című francia bírósági drámai thriller Justine Triet rendezésében MÁR A MOZIKBAN. Sandra Hüller egy írónőt alakít, aki megpróbálja bebizonyítani ártatlanságát férje halálát illetően. A filmet 2023 májusában mutatták be a 76. cannes-i filmfesztiválon, ahol elnyerte az Aranypálmát, emellett széleskörű kritikai elismerésben részesült, a Rotten Tomatoes 96%-os értékelést kapott a kritikusoktól, aki dicsérték a filmet az okos, jól kidolgozott történetért és az erős alakításokért, kiemelve a Hüller által nyújtott alakítást. 
#2

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

2022 elején Jon Batiste tizenegy Grammy-jelölést kap, köztük „Az év albuma” kategóriában is. E diadalmas siker közepette a művész, aki az előző évben Oscar-díjat is nyert... több»

Az Oscar-díjra jelölt Matthew Heineman rendező Amerikai szimfóniája 2022-ben kezdődik, éppen akkor, amikor Jon Batiste zeneszerző megtudja, hogy 11 Grammy-díjra jelölték; ez egy újabb csúcspont a karrierje számos kiemelkedő mozzanata közül. A The Late Show with Stephen Colbert című műsor zenekarvezetőjeként jól ismert Batiste a Carnegie Hallban egyetlen estére készül, hogy bemutassa az "Amerikai szimfónia" című zenekari darabot, amely a formát hivatott modernizálni. Miközben Batiste karrierje lendületet vesz, élettársa, Suleika Jaouad megtudja, hogy évtizedes tünetmenetesség után visszatért a rákja. Az American Symphony az ezt követő érzelmi magasságok és mélységek krónikája, egy olyan narratívát alkotva, amely részben szerelmi történet, részben pedig két hihetetlen alkotó folyamatainak és motivációinak feltárása. November 27-től már a Netflix kínálatában.
#1

76 Chevalier  (2022)

(2)

dráma | életrajzi | történelmi

Telekom TVGO

Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges zeneszerző igaz története alapján, aki egy afrikai rabszolga és egy francia ültetvénytulajdonos törvénytelen fia, és aki zeneszerzőként... több»

A Chevalier egy 2022-es amerikai életrajzi drámafilm, amely a címszereplő francia-karibi zenész, Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges életén alapul, akit Kelvin Harrison Jr. alakít. A film rendezője Stephen Williams, forgatókönyvírója Stefani Robinson. A film főszereplői Samara Weaving, Lucy Boynton, Csokas Márton, Alex Fitzalan, Minnie Driver és Ronkẹ Adékoluẹjo. A Chevalier világpremierje a 47. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. szeptember 11-én, az Egyesült Államokban pedig 2023. április 21-én mutatta be a Searchlight Pictures. A film általában kedvező kritikákat kapott a kritikusoktól. November 27-től már a Telekom TVGO kínálatában.