Joel Kinnaman egy apát alakít, aki bosszút akar állni, miután fia karácsony este egy bandatagok által elkövetett lövöldözésben meghalt. John Woo akció-thriller filmje, a Csendes éj jövő héttől a mozikban.

Woo ezzel a filmmel tér vissza Hollywoodba, miután hosszú szünetet tartott A felejtés bére (2003) óta. A Mexikóvárosban forgatott Csendes éj az év egyik legbrutálisabb akciófilmjét ígéri.

A film Brian Godlock, a texasi Las Palomasban élő villanyszerelő történetét követi nyomon, akinek élete tragikus fordulatot vesz fia halála után. Brian, akinek hangszálai súlyosan károsodtak, a bosszú megszállottjává válik, aminek következtében felesége, Saya elhagyja őt. Egy éven át készül a banda elleni bosszúhadjáratra, amelynek csúcspontja 2022 karácsony estéjén következik be…

A Csendes éj a vad akciójelenetek ellenére vegyes kritikákat kapott, és alulteljesített a kasszáknál. A kritikusok dicsérték a filmet az akciójelenetek kapcsán, de kritizálták a párbeszédek hiányát. Az IndieWire és a The Wall Street Journal negatív hangvételben számolt be a filmről, a The New York Times és a RogerEbert.com ellenben kiemelte a film izgalmas és katartikus akciójeleneteit, az utóbbi pedig Woo legjobb munkái közé sorolta.

A film december 28-tól látható a magyarországi mozikban.

56 Csendes éj  (2023)

akció

Karácsony napján egy vidám család játszik otthonuk kertjében, ám váratlanul egy bandalövöldözés kellős közepébe keverednek. Az apa súlyos sérüléseket szenved, és tragikus... több»