Készüljetek fel, filmrajongók: George Miller Mad Max: A harag útja előzményfilmjének, a Furiosa-nak a forgatása most fejeződött be Ausztráliában.

És bár a közönségnek 2024-ig kell várnia, hogy a film a mozikba kerüljön, Anya Taylor-Joy nemrég az IndieWire-nek adott interjújában mindenféle újdonságot megosztott a forgatásról. A legnagyobb hír? Taylor-Joy az összes autóval kapcsolatos mutatványt jogosítvány nélkül csinálta, és a színésznő nem félt a film forgatása során jóformán semmitől sem.

"Az elmúlt hét hónapban egy másik bolygón voltam" - mondta Taylor-Joy a Furiosa forgatásáról szóló új interjúban - "Azt hiszem, le kell ülnöm, és meg kell próbálnom megemészteni, ami az elmúlt hét hónapban történt. De hihetetlenül, büszke vagyok rá, és annyira büszke vagyok az összes emberre, akivel együtt dolgozhattam, és egyszerűen csak arra a rengeteg szeretetre, erőfeszítésre és munkára, ami benne volt, hogy izgatottan várom, hogy láthassam a végeredményt." 

 A Furiosa című filmben Taylor-Joy veszi át Charlize Theron helyét a címszereplő hadvezér hősnőként, aki a zsarnok Immortan Joe ellen fordul. A közelgő előzményfilmben Furiosa felnőtté válik, miközben Immortan Joe egy másik pusztasági hadúrral, Dementusszal küzd az uralomért. Taylor-Joy az IndieWire-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Furiosa ugyanolyan mocskos lesz, mint a 2015-ös A harag útja.

"Ez a legmocskosabb és legvéresebb, ami valaha is volt és ez tényleg sokat mond róla" - folytatta a színésznő - "Bármikor, amikor mocskos vagy véres lehetek, és nem vagyok tökéletesen primitív és csinos, egyszerűen csak jól érzem magam, ott érzem magam a legjobban. Szóval igen, a Furiosa határozottan a kedvemre való volt."

Taylor-Joy-nak nem okoz gondot, hogy véres vagy mocskos legyen a filmszerepekért. Vegyük például a horror szerző Robert Eggers két filmjét. Első filmes szereplése a 2015-ös debütáló filmjében, a A boszorkányban volt, majd a tavaly áprilisban bemutatott Az Északiban ismét Eggers rendezte a színésznőt. A hétvégén mozikba kerülő A menü című filmben ismét vérszemet kap.

De ellentétben Eggers horrorfilmjeivel, amelyek mind korabeli darabok és amelyek az autózás előtti időkből származnak, Taylor-Joy-nak a Furiosa: Történet a Mad Maxből főszerepéhez rengeteg bátor mutatványt kellett autóban és teherautóban végrehajtania. És mindegyiket megfelelő engedély nélkül csinálta.

"Valójában nincs jogosítványom, így nem vezethetek" - magyarázta Taylor-Joy - "Nem tudok autópályán vezetni, nem tudok párhuzamosan parkolni, de ha azt akarják, hogy egy szaftos 180 fokos fordulatot tegyek egy teherautóban, azt meg tudom csinálni, és nem ütközöm a kamerás emberekkel, ami nagyszerű. Végül elég sokáig leszek egy helyen ahhoz, hogy jogosítványt szerezzek, és akkor nagyon boldog leszek, mert akkor játszhatok. De ami az első autókat illeti, azt hiszem, eléggé el vagyok kényeztetve azzal, hogy a Mad Max művészeti részlege építette őket".

Taylor-Joy azonban nem hiszi, hogy a Furiosa című filmben szerzett tapasztalatai után gondot okozna neki a jogosítvány megszerzése: "Ez a másik dolog, ha egy vezetési oktató beül velem egy autóba, csak őrült kaszkadőrmutatványokat tudok csinálni" - mondta a színésznő - "Azt tervezem, hogy megszerzem a kaszkadőr-jogosítványt... így aztán minden filmben én vezethetek majd, ami nagyszerű lenne."

A rajongóknak még egy évet kell várniuk, mielőtt láthatják őt Furiosa köpenyében. A film 2024. május 24-én kerül mindenhol a mozikba.

Addig is, íme a színésznő legutóbbi filmje:

72 A menü  (2022)

horror | vígjáték

Egy fiatal pár egy csendes kis szigetre utazik, hogy egy fantasztikus gasztronómiai élményben vegyen rész, a főszakács azonban tartogat néhány meglepetést számukra. Mark... több»