A sorozatoknak mindig is külön helye volt a rajongók szívében, hiszen milliók számára nyújtanak rendszeresen visszatérő kikapcsolódást a hétköznapok rohanásában. Mikor egy-egy imádott széria véget ér, gyakran betölthetetlennek tűnő űrt hagynak maguk után. Éppen ezért örömteli, ha kedvencünk hosszú éveken át műsoron tud maradni. De melyik a világ legrégebben futó vígjáték-sorozata?

Ezt a címet sokáig a The Adventures of Ozzie and Harriet birtokolta. Tényleg sokáig, ugyanis ez a sorozat még 1952-ben indult, és egészen 1966-ig műsoron is maradt. Vagyis összesen tizennégy évadot élt meg, amely során még egy történelmi váltást is átélt: a kezdetben még fekete-fehér sorozat idővel színesre váltott.

Szóval egy jó fél évszázados rekord dőlt most meg, ugyanis van egy még mindig futó vígjáték-sorozat, amelynek már aláírták a tizenötödik évadának szerződését. Ez a sorozat pedig nem más, mint a Felhőtlen Philadelphia. A széria még 2005-ben indult, és az FX csatorna már javában írja a tizenötödik évad forgatókönyvét.

A történet egy ír kocsmáról, pontosabban annak négy (majd a második évadtól már öt) vezetőjéről szól, akik bár nagyjából ugyanazt szeretnék, teljesen eltérő személyiségük miatt a legritkább esetben képesek konszenzusra jutni bármiről. A sorozat gerincét a Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito gárda adja.

Ezzel tehát a Felhőtlen Philadelphia hivatalosan is a valaha volt legtovább futó vígjáték-sorozat lesz, bár érdekes módon a népszerűsége nem versenyezhet számos már véget ért más hasonló szériáéval. Ezzel együtt a produceri feladatokat is ellátó Rob McElhenney egy interjú során úgy fogalmazott, amíg a nézőket érdekli, addig tovább fogják csinálni – akár a végtelenségig is.