December óta várjuk, hogy új képkockák érkezzenek Peter Jackson mozijához, végre itt a Ragadozó városok teljes előzetese.

Befutott az idei év egyik legkockázatosabb filmjének teljes trailere. Bár a film pazarul fest, és az alapsztori is rendben van, az biztos, hogy közepes teljesítményt nem kell várnunk: vagy óriási siker, vagy méretes bukás lesz. Mi mindenesetre az előbbiben bízunk.

A film produkció produceri teendőit Peter Jackson (A Gyűrűk Ura) látja el, a rendezői széket pedig az a Christian Rivers foglalhatja el, aki ezzel a filmmel debütál Hollywoodban. A direktornak mindenesetre volt kitől tanulni, ugyanis Jackson állandó munkatársa volt storyboard rajzolóként, de A hobbit néhány akciójelenetét is ő forgatta.

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas mozgó városok szelik keresztbe, kíméletlenül elnyelve a kisebb városokat. Miután a London alsó szitjéről származó Tom Natsworthy megismerkedik egy veszélyes menekülttel, Hester Shaw-val, az élete gyökeresen megváltozik, és a túlélésért kell harcolnia. Két ellentétes karakter, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, azonban most együtt kell küzdeniük a jövőjükért.

Philip Reeve négyrészes regénysorozata filmadaptációjának főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Hugo WeavingStephen LangHera HilmarRobert Michael SheehanColin SalmonJoel Tobeck és Rege-Jean Page.

Ragadozó városok télen a mozikban.