Nácigyilkos brigádról forgat háborús filmet Guy Ritchie, ismerős valahonnan a téma?

Az Úriemberek és az Aladdin után háborús filmet forgat Guy Ritchie, amelyet ráadásul nem éppen a műfaj hagyományos keretein belül kell értelmezni.

A Paramount Pictures égisze alatt zajlanak ugyanis a The Ministry of Ungentlemanly Warfare előkészületei, amely Damien Lewis “Ministry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill’s Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops” című regénye alapján készül.

A stúdió még 2015-ben szerezte meg a jogokat, a forgatókönyvön pedig nem más Arash Amel dolgozik. A film szinopszisa persze egyelőre nem ismert, annyi mindenesetre tudható, hogy a cselekmény az 1939-es események után játszódik, amikor a brit haderő súlyos csapást szenvedett el a németektől.

Winston Churchill fejéből pattant ki annak gondolata, hogy ez a háború teljesen más szabályok mentén zajlik majd, félre kell tenni minden úriemberi modort, épp ezért utasítást adott ki egy különítmény megszervezésére, amely képes komoly csapásokat mérni az ellenséges vonalakon belül.

Ezt az ötletet mintha egyenesen Ritchie-re szabták volna, bár nála talán csak maga Quentin Tarantino lenne alkalmasabb egy ilyen projekt élére, hiszen érezhető, hogy a sztori mintha a Becstelen brigantykra hasonlítana.