Nagy bajban az Indiana Jones 5?

Sosem jó jel, ha az utolsó pillanatban kell változtatni, de talán végre a megfelelő kezekbe kerülhet a produkció.

Egyszer már elcsúsztatták az Indiana Jones 5 premierjét, de könnyen lehet, hogy a Disney ismét erre fog kényszerülni, ugyanis az illetékesen nincsenek elragadtatva a forgatókönyvtől, ezért a Rólunk szól alkotóját, Dan Fogelmant bízták meg azzal, hogy írja át a szkriptet.

Az Indiana Jones 5-öt 2016-ban jelentették be, a premierdátumot ekkor idén nyárra tűzték ki, de így, hogy nincs épkézláb forgatókönyv a stúdió kezében, még tovább csúszhat a jelenlegi, 2021. júliusi bemutató.

A szkiptet egyébként nem más, mint a Steven Spielberggel számos alkalommal együtt dolgozó David Koepp írta, tavaly nyáron azonban a Solo: Egy Star Wars-történetet jegyző Jon Kasdan (a legendás Lawrence Kasdan  fia) kapta meg a feladatot, hogy pofozza ki a sztorit. A jelenlegi helyezet azonban azt mutatja, hogy ő sem vált be igazán, ugyanis egy újabb csere után most Fogelman kezében a sztori, aki a már említett Rólunk szól mellett olyan sikeres produkciókon is dolgozott, mint a Verdák, az   Aranyhaj és a nagy gubanc vagy az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni.

Az mindenesetre biztos, hogy a sok szempontból csalódást keltő  Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után ráférne a franchise-ra méltó lezárás, ugyanis Harrison Ford már többször is megerősítette, hogy most utoljára tér vissza a mozivászonra az ikonikus régész szerepében. A széria rajongói azonban afelől nyugodtak lehetnek, hogy a széria tovább folytatódik majd, Steven Spielberg szerint nincs akadálya egy rebootnak sem, sőt, Jones karaktere akár nő is lehet a jövőben.