Nagyköltségvetésű sci-fiben Hollywood két legnagyobb sztárjaA kép forrása: Universal Pictures

Zöld utat kapott a Sonytól a Passengers című nagyköltségvetésű sci-fi, melynek főszerepeit Jennifer Lawrence és Chris Pratt alakítják majd.

Hollywood jelenlegi két legnagyobb sztárját szerződtette le a Sony a legújabb szuperprodukciójuk főszerepére. A tavalyi évben Chris Pratt a Lego-kalandnak és a Galaxis őrzői-nek köszönhetően a legjobb befektetésnek bizonyult a férfiak mezőnyében, míg a nőknél Jennifer Lawrence  vitte a prímet. A színésznő nevével fémjelzett az Éhezők viadala legutóbbi két része 2013-ban és 2014-ben is az adott év legnagyobb bevételű filmje lett.

A két sztár szerződtetésének érdekessége, hogy míg Pratt 12 millió dollárt kap a filmért, addig Lawrence-nek ennek közel kétszerese, 20 millió dollár üti a markát, és további 30 százalék részesedésre számíthat a film bevételeiből.

Mivel a főszereplők szerződetése csak önmagában 30 millió, így nem meglepő, hogy a produkció teljes költségvetése is csillagászati összeg. A teljes büdzsé 150 millió dolláros. Ekkora összegnél természetesen a kockázat is elég magas, elég csak az utóbbi hónapok olyan nagyköltségvetésű filmjeinek bukásaira gondolnunk, mint a Holnapolisz (George Clooney), vagy a Jupiter felemelkedése (Channing Tatum, Mila Kunis), melyekben szintén A-listás sztárokat láthattunk a főszerepekben.

A Sonynak bizakodásra adhat okot Christopher Nolan nagyszabású sci-fijének tavalyi sikere (Csillagok között), de Alfonso Cuaron Gravitáció-ja is remekül teljesített.

A Passengers története szerint egy utasszállító űrhajó egy távoli bolygó felé tart több ezer emberrel a fedélzetén. Az egyik hálókamra meghibásodása miatt egy férfi (Chris Pratt) 90 évvel a tervezett érkezés előtt felébred. Ahogy telik az idő, szembe kell néznie az öregedéssel, és azzal, hogy magányosan fog meghalni, végül azonban úgy dönt, felébreszt egy másik utast (Jennifer Lawrence).

A filmet a Kódjátszma direktora, Morten Tyldum rendezi. A Utazók forgatási munkálatai szeptemberben kezdődnek meg.