A horror-vígjátékoké egy igen kockázatos műfaj. Meg kell találni a kényes egyensúlyt a komolytalanság és az ijesztgetés között. Ha ez nem sikerül és egyik vagy másik oldalra billen a mérleg, akkor egy könnyen felejthető filmet kapunk. Ha viszont sikerül, akkor bizony akár egy örökzöld klasszikus is születhet. Hogy a Lisa Frankensteinnek sikerül-e, még nem tudni, de minden adottsága megvan hozzá.

A történetünk alapját egy igazi irodalmi klasszikus adja, de az Oscar-díjas író, Diablo Cody azért alaposan átírta a forgatókönyvet. A Lisa Frankenstein egyszerre ígérkezik romantikus tinimozinak, a Frankenstein-történet újraértelmezésének és egy modernkori Bonnie és Clyde-nak. Az események középpontjában ugyanis egy szerelmes tinédzserpár áll, akik közül a fiú történetesen egy élőhalott, aki véletlenek fura együttállása miatt kelhetett életre.

A két főszereplős Cole Sprouse és Kathryn Newton alakítják, mellettük pedig a legnagyobb névnek kétségtelenül Carla Gugino számít a stábból. A rendezői széket az a Zelda Williams foglalta el, aki maga is színészként kezdte pályafutását, rendezőként viszont még csak most próbálgatja szárnyait, ez a második próbálkozása.

A Lisa Frankenstein a mozikat célozza meg, mielőtt vélhetően a streaming világában találna végső helyet magának. A premierre február 8-án, vagyis jövő héten készülhetünk.