Az utóbbi években mondhatni, hogy divatba jöttek a zeneipar legnagyobb legendáinak életét bemutató filmek. Elég csak a kirobbanó sikert aratott Bohém rapszódia vagy a hasonlóan sikeres Elvis mozikra gondolni. Ebbe a sorba áll be napokon belül a Bob Marley: One Love is.

A zenés életrajzi film a legendás reggae-zenész életének legaktívabb szakaszát dolgozza fel, bemutatja Marley viharos életének pillanatait. Beleértve a jamaicai erőszakot és az 1976. december 3-án történt merényletet az otthonában, mindössze néhány nappal egy koncert előtt, illetve az 1981-ben bekövetkezett halálát is.

A Reinaldo Marcus Green rendező Terence Winter, Zach Baylin és Frank E. Flowers forgatókönyvéből dolgozott, filmjében Kingsley Ben-Adir kelti életre a legendás zenészt. Mellette olyan színészeket láthatunk még a fontosabb szerepekben, mint Lashana Lynch, Micheal Ward, Michael Gandolfini, James Norton, Sam Palladio vagy Anthony Welsh.

A Bob Marley: One Love február 22-én debütál a hazai mozikban, a film elkészítésében olyan kulcsfontosságú családtagok is részt vettek, mint Rita Marley, Ziggy Marley és Cedella Marley.