Kétségtelen, hogy az év egyik legjobban vár filmjének számít Ridley Scott  legújabb rendezése, a Napóleon, amelyhez végre megérkezett a magyar előzetes.

Márcsak azért is, hiszen a film címszerepében nem más, mint az Oscar-díjas Joaquin Phoenix látható, akivel a legendás rendező a 23 évvel ezelőtt megjelent Gladiátorban dolgozott együtt utoljára. Scott az elmúlt években olyan életrajzi és történelmi filmekkel jelentkezett, mint A Gucci-ház és Az utolsó párbaj, így nagyon úgy tűnik, hogy a Napóleonnal ezen az úton szeretne tovább haladni, ez a produkció azonban a korábbiakhoz képest elképesztően epikusnak ígérkezik.

Phoenix az elmúlt években szintén fenomenális alakításokat hozott, gondolunk itt az idén megjelent Amitől félünk, a C'mon C'mon - Az élet megy tovább és persze a Jokerben nyújtott színészi teljesítményeire.

Ez a film ugyanakkor nem pusztán egy történelmi dráma lesz, hiszen amellett, hogy azt mutatja be, miként emelkedett fel Bonaparte Napóleon Franciaország császárává, Jozefina császárnéval való kapcsolatát is fókuszba helyezti.

A Napóleon további főszerepeiben érkezik Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier, Alfredo Tavares, Paul O'Kelly és Ben Miles. A film idén novemberben kerül bemutatásra a hazai mozikban.

64 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»