Neill Blomkamp izgalmas szereposztással készülne az új Robotzsarura

Peter Weller 71 éves. Nem mintha ez kizáró ok lenne Hollywoodban egy film főszerepére, de nem igazán megszokott életkor egy színésznek ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy filmet – ám olybá tűnik, hogy Neill Blomkamp rendező szerint teljesen egyértelmű, hogy Wellernek kéne játszania a hamarosan készülő, új Robotzsaru címszerepét.

Blomkamp filmje egyszerre lesz a franchise rebootja és Paul Verhoeven eredeti, klasszikus Robotzsarujának folytatása, és bár a pontos történet még nem ismert, a rendező nemrég egy tweetre válaszolva tette egyértelművé, hogy számára ki is az ideális címszereplő-jelölt.

A felvázolt sztoriból csak annyi derül ki, hogy Detroit a tökéletes anarchiába süllyedt, és ez az az idő, amikor a Robotzsaru dicsőségesen visszatérhet, és ismét helyreállíthatja a békét a városban. Vajon az jár a rendező fejében, hogy az idős, félig ember békeőr végre megpihen, és továbbadja a stafétabotot? Vagy épp azt bizonyítja majd be, hogy a kor nem számít? Ezek még mind nyitva hagyott kérdések, ám Blomkamp hozzáállásából kiderül, hogy ismét úgy akar majd dolgozni, hogy összeszedi a régi stábot, és egy kicsit átgyúrja az eredeti alapanyagot – ám nem akar mindenáron fiatalosra és modernre szabni mindent. A produkcióhoz ugyanis csatlakozott az eredeti film két írója, Edward Neumeier és Michael Miner, és ha még Wellert is sikerül megnyerni a filmhez, akkor készülhetünk rá, hogy egy jó értelemben vett hagyományos produkciót kapunk majd.

A hírre minden bizonnyal felkapnák a fejüket a rajongók – és ki tudja, talán még jól is sülhet el a dolog. Wellerre ugyanis sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy kiöregedett volna a szakmából: a mai napi aktívan dolgozik.