Picit furcsa belegondolni, de a Desperado bemutatója óta immár negyed évszázad is eltelt. Robert Rodriguez klasszikussá vált modernkori westernje máig igen népszerű. És nem mellesleg hatalmas lökést adott Antonio Banderas és Salma Hayek (galériánkban) hollywoodi pályafutásának is. Ám eredetileg a stúdió nagyon nem Salma Hayekben gondolkozott.

1995-ben ugyanis volt egy hollywoodi sztár, aki épp akkoriban robbant be a köztudatba, és mindenki őt akarta látni. Ő nem más volt, mint Cameron Diaz, aki egy évvel korábban A maszkban nyújtott alakításával épp Hollywood ügyeletes szexszimbólumává lépett elő. És mivel a neve Diaz volt, a Desperado készítői őt akarták Carolina szerepére.

Salma Hayek több meghallgatáson is részt vett, mire meggyőzte Robert Rodriguezt és társait, hogy ő a legjobb választás. És így utólag azt hiszem, minden rajongó egyet is ért vele. Bár a színésznő az elmúlt két és fél évtizedben rengeteg filmben bizonyította tehetségét, sokan máig Carolina szerepével azonosítják, főleg az ikonikus autóbalesetes jelenettel.

Salma Hayek nemrégiben egy interjú során felelevenítette az ominózus jelenet forgatását, amelyről kiderült, hogy nagyon nehéz volt. Ott állt a díszlet közepén, száguldott felé két autó, amiknek közvetlenül mögötte kellett összeütköznie. És bár valójában szinte rettegett, hogy nehogy véletlenül elüssék, ebből semmi sem látszódhatott rajta a felvételen. Sőt, azt kellett mutatnia, hogy mennyire tetszik neki, hogy az ő szépsége miatt csattant össze két autó.

Valóban, ezt a jelenet ma már nehezen képzelhető el bárki mással. Főleg nem Cameron Diazzal…

79 Desperado  (1995)

akció | thriller

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás... több»