'Nem akarok feléd lőni': Eddig nem látott felvétel került napvilágra Alec Baldwin filmjének tragikus forgatásáról

Eddig nem látott felvételek kerültek nyilvánosságra Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásáról, amelyek Halyna Hutchins operatőr tragikus halála előtt néhány nappal készültek.

Az NBC News által megszerzett felvételeken a színész látható, amint a jelenetek forgatása közben elsüt egy fegyvert. “Várj egy pillanatot, jobbra fogok lőni, szeretnél a kamera másik oldalára menni? Nem akarok feléd lőni” - mondja Baldwin a felvételen hason fekve.

A felvétel kapcsán a People magazin megkereste a színész jogi képviseletét, aki egyelőre nem kommentálta az ügyet. Alec Baldwin még 2021 októberében sebesítette meg halálosan Halyna Hutchins operatőrt a Rust című film forgatásán.

Mint kiderült, a kelléknek hitt fegyverben éles lőszer volt.  2023. január 31-én vádat emeltek Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed filmes fegyverszakértő ellen. Gutierrez-Reed, aki ártatlannak vallotta magát, februárban áll bíróság elé.

Az új-mexikói különleges ügyészek a múlt hónapban jelentették be, hogy a Santa Fe-i esküdtszék elé kívánják terjeszteni Baldwin elleni vádakat, akit felelősnek tartanak Hutchins haláláért. 

Az ügyet január közepéig ismertetik a nyilvánossággal, amely szerint "az esküdtszék eldönti, hogy fennáll-e a valószínűsíthető ok Baldwin büntetőjogi felelősségre vonására", ha a vád jogerőssé válik, úgy Baldwint 18 hónap börtönbüntetésre ítélhetik.

“Úgy véljük, az a megfelelő eljárás, ha lehetővé tesszük, hogy egy új-mexikói polgárokból álló testület innen döntse el, hogy Baldwin urat büntetőeljárás alá kell-e vonni” - nyilatkozták Kari Morrissey és Jason Lewis különleges ügyészek.

“Sajnálatos, hogy egy szörnyű tragédiából ez a félresikerült vádemelés lett. Minden vádra a bíróságon fogunk válaszolni” - reagáltak minderre a színész ügyvédei Luke Nikas és Alex Spiro.