Nem bánjuk, hogy a Disney nemet mondott Johnny Depp ötletére

Johnny Deppnek volt egy igazán merész ötlete annak idején Jack Sparrow kapitány karakterét illetően, amely mai szemmel nézve, talán jobb is, hogy nem valósult meg. Mondjuk a részleteket.

Nem véletlenül, hiszen a Disney akkori CEO-ja, Michael Eisner egyébként sem volt igazán megelégedve azzal, ahogy Depp kidolgozta Sparrow karakterét. A fáma szerint a stúdió berkein belül a vezetőség nem igazán tudta értelmezni a kapitány viselkedését és stílusát. Különösen Eisner fejezte ki nemtetszését a figurával kapcsolatban.

“Mi történt vele? Be van rúgva, esetleg meleg?” - árulta el egy korábbi interjú során Depp, amikor Sparrowról kérdezték. Ez a bizalmatlanság egyébként egészen addig fennmaradt, amíg A Fekete Gyöngy átka a mozikba nem került. Eisner ugyanis meg volt róla győződve, hogy Depp az alakításával teljesen tönkretette a filmet. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.

Azt azonban mindenképpen érdemes még elmondani a történet kapcsán, hogy Deppnek is volt egy merész ötlete. A színész ugyanis azzal állt elő, hogy Sparrownak ne legyen orra. Amolyan kőkemény harci sérülésre gondoljunk.

Ez az ötlet a stúdió részéről persze szóba sem jöhetett. Depp nélkül ugyan nehéz lenne ma már elképzelni a franchise-t, mindenesetre az, hogy ez felvetés nem valósult meg, csakis hálásak lehetünk.

akció | fantasy | kaland

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant... több»