2021.02.03   szerző: csd   hozzászólások: 3

Johnny Deppnek volt egy igazán merész ötlete annak idején Jack Sparrow kapitány karakterét illetően, amely mai szemmel nézve, talán jobb is, hogy nem valósult meg. Mondjuk a részleteket.

Nem véletlenül, hiszen a Disney akkori CEO-ja, Michael Eisner egyébként sem volt igazán megelégedve azzal, ahogy Depp kidolgozta Sparrow karakterét. A fáma szerint a stúdió berkein belül a vezetőség nem igazán tudta értelmezni a kapitány viselkedését és stílusát. Különösen Eisner fejezte ki nemtetszését a figurával kapcsolatban. “Mi történt vele? Be van rúgva, esetleg meleg?” - árulta el egy korábbi interjú során Depp, amikor Sparrowról kérdezték. Ez a bizalmatlanság egyébként egészen addig fennmaradt, amíg A Fekete Gyöngy átka a mozikba nem került. Eisner ugyanis meg volt róla győződve, hogy Depp az alakításával teljesen tönkretette a filmet. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.

Azt azonban mindenképpen érdemes még elmondani a történet kapcsán, hogy Deppnek is volt egy merész ötlete. A színész ugyanis azzal állt elő, hogy Sparrownak ne legyen orra. Amolyan kőkemény harci sérülésre gondoljunk.

Ez az ötlet a stúdió részéről persze szóba sem jöhetett. Depp nélkül ugyan nehéz lenne ma már elképzelni a franchise-t, mindenesetre az, hogy ez felvetés nem valósult meg, csakis hálásak lehetünk.