James Gunn már letette a névjegyét a szuperhős-mozik műfajában, de eddig a Marvel moziverzumot erősítette. Következő projektjével viszont átnyargal a másik oldalra, az új The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag már természetesen a DCEU filmcsaládját fogja erősíteni – a tervek szerint idén nyáron. A rendező a napokban egy rajongói kérdésre válaszolva megerősítette, a film nem csak piszok látványos lesz, de a legmagasabb korhatár-besorolást fogja kapni.

A The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag története egy csapat gonosztevőről és antihősről szól, akik sok-sok éves börtönbüntetésüket töltenék, csakhogy a kormány olyan megbízásokat ad nekik, amiket másokkal lehetetlen lenne végrehajtani. Ha teljesítik, faraghatnak a büntetésük időtartamából. Mivel a sztori egy csapat bármire képes rosszfiúból áll, nem meglepő, hogy méretes pusztítást hagynak maguk mögött, bármerre is járnak.

Éppen ezért a róluk szóló filmnek nem csak elképesztően látványosnak kell lennie, de ha sikeres szeretne lenni, akkor a brutalitástól sem riadhat vissza. És úgy tűnik, nem is fog.

James Gunn, aki nem csak a forgatókönyvet írja, de a rendezői feladatokat is ő látja el, egy rajongói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a film a lehető legmagasabb korhatár-besorolást fogja kapni. És emellett azt is megígérte, hogy minden idők leglátványosabb szuperhős-mozija lesz. Erről a különleges effektekért felelős Dan Sudick gondoskodik, aki korábban több Marvel-mozi látványvilágáért is felelt. James Gunn elmondása szerint annyi robbanás és pusztítás lesz a filmben, mint a többi szuperhős-moziban együttvéve.

Hogy ez mennyire jó vagy rossz, azt majd az idő eldönti. Tény, hogy a 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az viszont minimum kétséges, hogy épp a túltolt CGI és vérmennyiség lehet a siker kulcsa.