‘Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék a méltóságunkat’: Szenvedélyes beszédet mondott a Breaking Bad sztárja, Bryan Cranston (videó)

Bryan Cranston (Totál szívás - Breaking Bad) szenvedélyes beszédet mondott a Times Square-en tartott SAG-AFTRA sztrájktüntetésen. Az erről készült videót a cikkünk galériájában nézheted meg. 

Üzenetet a Disney vezetőjéhez, Bob Igerhez címezte, és aggodalmát fejezte ki a munkahelyek biztonsága, a tisztességes fizetés és a szakszervezeti tagok méltósága miatt. Cranston kiemelte a szórakoztatóipar változó helyzetét, és bírálta, hogy nem hajlandóak alkalmazkodni az új gazdasági modellekhez. 

"Van egy üzenetünk Iger úrnak" - mondta Cranston. "Tudom, uram, hogy ön más szemszögből nézi a dolgokat. Nem várjuk el, hogy megértse, kik vagyunk. De arra kérjük, hogy hallgasson meg minket, és ezen túlmenően hallgasson meg minket, amikor azt mondjuk, hogy nem hagyjuk, hogy elvegyék a munkánkat, és robotoknak adják. Nem hagyjuk, hogy elvegyék a munkához és a tisztességes megélhetéshez való jogunkat. És végül, és ez a legfontosabb, nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék a méltóságunkat! Mi szakszervezetiek vagyunk ízig-vérig, a végsőkig!"

Más sztárok, köztük Steve Buscemi és Jessica Chastain is felszólaltak a gyűlésen, és kiálltak a szakszervezeti tagok méltányos bánásmódja és támogatása mellett. 

Liza Colón-Zayas hangsúlyozta, hogy a művészek jelentős hozzájárulásaik ellenére egyre kevesebb megbecsülést kapnak. 

A gyűlés célja a vállalati feudalizmus problémáinak kezelése és a szakszervezeti tagok jobb körülményeinek követelése volt.