Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke is felszólalt az idei Golden Globe-gálán.

Zelenszkij online vett részt az eseményen, akit Sean Penn konferált fel. A színész még tavaly novemberben találkozott az elnökkel, hogy kifejezze támogatását a háború sújtotta ország irányába, és ahol korábban dokumentumfilmet is forgatott a Vice-nak.

“A felemelkedő iráni fiatalok túlvilági bátorságáról. Az afganisztáni nők mindig kitartó mozgalmáig. Arra emlékeztetnek minket, hogy az álmodozás szabadsága nem egyszerűen emberi luxus, hanem emberi szükséglet, amelyért küzdeni és áldozatot hozni kell. Ha az álmok szabadsága egy lándzsa lenne, büszkén mutatok be egy olyan embert, aki ma este ennek a lándzsának a legcsiszoltabb hegyét képviseli” - mondta Penn a díjátadón.

“A második világháború még nem ért véget, de a dagály már megfordult, mindenki tudta, ki fog győzni. Voltak még csaták és könnyek, ekkor jelentek meg a Golden Globe-díjak, hogy az 1943-as év legjobb előadóit díjazzák. Most 2023-at írunk, az ukrajnai háborúnak még nincs vége, de fordult a kocka. És már most világos, hogy ki fog győzni. Még vannak harcok és könnyek, de most már biztosan meg tudom mondani, hogy kik voltak az előző év legjobbjai, ti voltatok azok. A szabad világ szabad emberei. Azok, akik a szabad ukrán nép támogatása körül egyesültek a közös szabadságharcunkban” - mondta Zelenszkij a beszédében.

“Nem lesz harmadik világháború, ez nem trilógia. Ukrajna meg fogja állítani az orosz agressziót a földünkön” - tette hozzá az elnök.

Sean Penn egyébként korábban ajándékba adta Zelenszkijnek az egyik Oscar-díját, amelyről Anton Gerascsenko, Ukrajna belügyminiszterének tanácsadója adott hírt a Twitteren. Ezt követően Sean Penn az Ukrajnával való szenvedélyes szolidaritását honoráló érdemrenddel tüntették ki.