Nem sokon múlt, hogy nem Tarantino rendezte A Gyűrűk urát

Harvey Weinstein bukása is kellett ahhoz, hogy Hollywood egy másik arcát is megismerhessünk.

Bár a Weinstein-ügy többnyire a hollywoodi színésznőket ért sérelmek miatt került a középpontba, számos nem szexuális jellegű, bár a hatalmi visszaélést tökéletesen szemléltető történetre is fény derült.

A legfrissebb ilyen sztorit Ian Nathan frissen megjelent kötete szolgáltatta, melyből kiderült, hogy Weinstein el akarta mozdítani Peter Jacksont  A Gyűrűk Ura rendezői székéből. A dolog hátterében az állt, a producer nem trilógiában, hanem egyetlen filmben gondolkodott, és szerinte Jackson elpazarolt 12 millió dollárt a három epizód fejlesztésére.

Weinstein azzal fenyegette meg a direktort, hogy ha nem az ő szájíze szerint cselekszik, összecsomagolhat, és Quentin Tarantino ugyanis készen áll, hogy átvegye a rendezői széket, árulta el Ken Kamins, aki annak idején a hírhedt producer közeli munkatársa volt. Hogy valóban így történt a dolog, azt maga Jackson is alátámasztotta.

Weinsteint kollégái győzték meg végül arról, hogy engedje meg a rendezőnek, hogy eladja a filmtervét, a New Line Cinema pedig rögtön le is csapott rá. A többi pedig már történelem.

Jackson minden idők egyik legjobb trilógiáját rendezte meg, ehhez kétség sem férhet, de hazudnánk, ha nem mondanánk, hogy egy Tarantino-féle változat nem mozgatta meg a fantáziánkat. Ti kíváncsiak lennétek, milyen filmet forgatott volna a Ponyvaregény direktora J.R.R. Tolkien regényéből?   

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»