33 éve nem nyert Golden Globe-ot olyan gyenge fogadtatású film, mint a Bohém rapszódia.

A Bohém rapszódia a hétvégi Golden Globe-gálán elnyerte a legjobb drámának és a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, a siker mégsem lehet tökéletesen édes az alkotók számára.

Sokszor bebizonyosodott már, hogy a nézők és a kritikusok véleménye között hatalmas lehet a szakadék. Ennek az egyik legékesebb példája a Bohém rapszódia esete, mely hiába kaszált világszerte 744 millió dollárt, és vált a nézők tavalyi nagy kedvencévé, a kritikusokat egyáltalán nem győzte meg. Olyannyira, hogy a RottenTomaotes-on összegzett cikkek alapján 33 éve nem nyer olyan negatív kritikai fogadtatású film Golden Globe-ot, mint a Rami Malek főszereplésével forgatott zenés életrajzi film.

A Bohém rapszódia jelenleg 62 százalékon áll a kritikaaggregátor portálon, de heteik alig lépte át az 50 százalékos értékelést. Legutóbb 1986-ban fordult elő, hogy 60 százalék körüli film nyerte el a legjobb drámáért járó Glóbuszt, a Meryl Streep főszereplésével bemutatott Távol Afrikától. De persze még ez is jócskán meghaladja minden idők leggyengébb Gloden Globe-díjasának (A palást) 33 százalékos kritikai értékelését.

A Bohém rapszódiára visszatérve, a kritikusok azt vetették a film szemére, hogy nagyon hiteltelenül kezelte Freddie Mercury szexualitását, de sok cikkben kifogásolták az újságírók a megtörtént események és a film forgatókönyve közötti eltéréseket.

A Bohém rapszódia legközelebb a BAFTÁ-n mérettetheti meg magát a legjobb brit film és a legjobb férfi főszereplők kategóriájában.