Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Távol Afrikától (1985)

Out of Africa
Filmadatlap
 
22
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
Kazydo   2021. 07. 26.

legújabb vélemény

0
Érettség kell hozzá

Sokaknak tűnik néhol vontatottnak a film, de csak el kell érni egy bizonyos kort hozzá, hogy ez élvezhető legyen, vagy pedig át kell élni hozzá sok olyan dolgot az életben, amitől ez nem vontatottnak hat, hanem nagybetűs élet szagúnak. Meryl Streep sosem okoz csalódást, Robert Redford pedig nem tud rossz lenni, így ez a párosítás csak jól jöhetett ki. Sosem tudom sírás nélkül végignézni, pedig nem vagyok bőgő masina, de ez a film érzelmeket mozgat meg, és nemcsak a szerelmi szál, hanem az afrikai élet sajátosságai is. A hírek szerelmesei című film is ugyanezt váltja ki belőlem, abban is a világban zajló tragikus események fel tudják piszkálni az ember lelkét.

 
Dorkateo   2021. 07. 09.

2
Ezen a filmen mindig bőgök

Moziban láttam először Pollack klasszikusát, azóta minden évben megnézem. Redford és Streep dobogós színészek nálam, a párosukban nem lehet csalódni. Karen Blixen bárónő könyveit is olvastam, amik alapján a film készült, feltétlen ajánlom elolvasásra. Blixen élete nem olyan romantikus, ahogy a filmen ábrázolják, mégis szép emléket állít neki az alkotás.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 12.

0

A film legnagyobb erénye a szépség. Egy szép történet bontakozik ki, egy szép környezetben, szép aláfestő zenével, emellett a színészi játék is korrekt. Ugyanakkor lehet, hogy nem voltam megfelelő hangulatban ehhez a filmhez, mert minden egyes jelene... több»

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

0

Ez a romantikus dráma egy olyan kétséges kort mutat be a szerelmi szálával párhuzamosan ami a világot fordította a feje tetejére. Nagyon erős kérdésköröket feszeget és ebben rejlik az ereje, ugyan is ezeket olyan kifinomultan csinálja hogy öröm nézni... több»

 
Bizsu82   2018. 08. 23.

0

Klasszikus, időtálló romantikus film csupa híres , ismert és profin alakító színésszel. Romantikus filmek kedvelőinek alap film. Magával ragadó, érdekes történet.

 
juhasz-david93   2015. 05. 02.

0

Noha sokaknak nem tetszett, és bár az Oscar-eső valóban túlzásnak tűnik, azért nem egy rossz film ez. A zenéje pedig nagyon rendben van, fantasztikus.

 
Kirana80   2016. 06. 27.

0

Kissé vontatott a film, az alakítások attól még tökéletesek. Meryl Streep mindig tökély, Redford pedig mindig nünsznyi pontossággal, érzékenységgel formálja karaktereit. Picit mintha látszott volna, hogy annyira nem kedveli ezt a karaktert, de ez semmit nem von le az alakításából.

A film összbevétele 266 185 197 dollár volt (imdb.com).

 

Leslie Phillips-nél dehidratáció okozta veseelégtelenség alakult ki a forgatás időszaka alatt.

(dailyfilmsan)
 

A történetet eredetileg Greta Garbo projektnek nevezték. Különböző időpontokban számos rendező próbálta megfilmesíteni Karen Blixen sztoriját, köztük Orson Welles, David Lean és Nicolas Roeg.

(dailyfilmsan)
 

A film jelentőségét tekintve nem csoda, hogy az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című írásban és ott van.

(Norbi)
 

1985-ben a 6. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film Karen Blixen azonos című regénye alapján készül, ami Volt egy farmom Afrikában címmel jelent meg Magyarországon.

(rbernadett)