Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Leány gyöngy fülbevalóval (2003)

Girl with a Pearl Earring
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
Attila G.   2019. 06. 21.

legújabb vélemény

0
Vizsga előtt nem ajánlott

Annak idején egy vizsgaidőszak alatt láttam ezt a filmet. Talán meglepő, de akkoriban szokásommá vált, hogy a vizsgák előtti estén megnéztem moziban általában egy horror filmet, esetleg egy szenvedélyesnek vélt filmet. Jól lezsibbasztottak; talán furcsa mód jól kialudtam magam utánuk, és másnap nyugodtan mentem vizsgázni. Általában be is vált ez a taktika, amikor horrort néztem, sikerült a másnapi vizsgám, valamikor egész jól. Hát ezzel a filmmel befürödtem, nem kicsit. Egy Számelmélet II. - vagy hasonló nevű - vizsga előtti este néztem meg. Jó és jófej volt a tanár, szerettem a tantárgyat, készültem rá. S úgy döntöttem, hogy előtte való este ezúttal egy szenvedélyesnek vélt filmet akarok megnézni. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból az Eredendő bűn című film jutott róla eszembe, ami igazából tetszett - azt reméltem, hogy a Leány is legalább ilyen jó lesz. Hááát... Szenvedélyességet vártam, ehelyett szenvedés volt nagyjából az egész film. Scarlett Johanssont igazából megszerettem már az Elveszett jelentés című film megnézése alatt. S a "Leány"-ban is tűrhető volt. Colin Firth viszont valahogy azóta unszimpatikus, amióta az első filmben megláttam. S szerintem az ő pipogyasága húzta le a filmet, és Scarlett Johanssont is. Másnap olyan egyest kaptam, mint a huzat; amit később minimum 3-asra sikerült kijavítani. Egy hatalmas csalódás volt ez a film. Szenvedélyes helyett inkább volt kicsit "plöttyedt". Egyedül Scarlett Johansson miatt adok rá 2 csillagot.

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Kicsit talán vontatott, de a művészetek kedvelői szeretni fogják a filmet. Scarlett Johanssonnak meglepően jól állt a szerep és a készítőket is csak dicsérni lehet, mert nagyon jól lemásolták az eredeti festmény múzsáját.

 
Deku   2017. 12. 09.

0

Minden hibát kerülő és emiatt eredeti kötelező alkotás lett a film. Kiváló minőségű film melyre nem igazán lehet panasza a nézőjének. Szórakoztató és igazán szeretetre méltó szórakozást nyújtott a film.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

0

Scarlett Johansson még elképesztően fiatal, de nagyon hitelesen hozta a szende, kicsit félénk és naív szolgálólény karakterét. Érdekes fikcionált történet.

 
Lonka   2017. 07. 31.

0

Tetszett az ötlet, hogy egy valós festmény állt a középpontban és szőttek köré egy történetet. Negy egy mozgalmas film, de nem volt unalmas.

 
Bizsu82   2018. 08. 23.

0

Történelmi – romantikus film, ami a műfaj kedvelőinek biztosan tetszeni fog. Profi, jó színészek, meggyőző az alakításuk. Színvonalas, magával ragadó történet. Van benne izgalom, romantika és fordulat is.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Olvastam a könyvet is, ami a film alapjául szolgált, és kivételesen a film jobban lekötött. Talán azért, mert ebben a történetben a vizualitás kiemelt szerepet játszik. A színek, az árnyékok, a képek, a festmények. Nagyon szép és valósághű történetet... több»

A film összbevétele 11 634 362 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául Tracy Chevalier regénye szolgált. Az írónőt az azonos című festmény ihlette meg.

(rbernadett)