Scarlett Johansson nagyon fiatalon kezdte a filmvásznon, első áttörést jelentő szerepét Robert Redford oldalán kapta a kamerák előtt A suttogó (Lovakkal suttogók)ban.

Az Elveszett jelentés és a Leány gyöngy fülbevalóval című játékfilmekkel nemzetközi sikereket ért el, karrierjének egy olyan szakaszában, amikor úgy érezte, hogy "egy kicsit felkészült arra, hogy berobbanjon" a filmvásznon.

"Amikor az Elveszett jelentés és a Leány gyöngyfülbevalóval című filmekben szerepeltem, 18-19 éves voltam, és épp elkezdtem nőiesedni, megismerni a szexualitásomat" - mesélte a 38 éves színésznő a Table for Two with Bruce Bozzi podcastnak - "Bizonyos értelemben arra képeztek ki, hogy 'dögös' legyek a képernyőn. A vágy tárgyát játszottam, és hirtelen ilyen szerepekben ragadtam. Nem tudtam szabadulni ettől a képtől."

A podcast során Scarlett Johansson felidézte, hogy még a 2010-es Vasember 2ben játszott Fekete Özvegy karaktere is "alulfejlett és túlszexualizált" volt. A színésznő ezután Jon Favreau rendezővel átírta a szerepét. Az év elején Johansson a Fotel Expert podcastben azt mondta, hogy a Hollywoodban tapasztalható állandó "hiperszexualizáció" és az egyfajta karaktertípusba való besorolása miatt tart attól, hogy befejezi a karrierjét.

Johansson nemrég a Fekete özvegyben játszott, jövőre pedig Wes Anderson új filmjében, az Asteroid Cityben lesz látható.