Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
43
Képek
Videók
 
Berto49   2018. 05. 21.

legújabb vélemény

Kezdjünk Tolsztojt olvasni

Életrajzi film az orosz irodalom legjelentősebb alakjáról Lev Nyikolajevcs Tolsztojról. Akár így is történhetett volna, mert a főszereplők nagyon hasonlatosak voltak a filmfelvételeken látható alakokhoz. Bár mindenki (Tolsztoj, Szofja grófnő, Bulgakov, Csertkov, et al.) naplót vezetett, nem lehetünk biztosak abban, hogy valóban így történt, hiszen a naplók is csak az írójuk szubjektumán keresztül tükrözik az eseményeket. A tények azonban helytállóak; A 82 éves Tolsztoj (Christopher Plummer) „szökése” közben tüdőgyulladást kapott, az asztapovói vasútállomáson, az állomásfőnök lakásán halt meg. A konfliktus a végrendelete megváltoztatásából ered, mivel rossz szelleme, Csertkov hatására a vagyont érő írói jogokat az orosz népre ruházta át, ezzel népes családját (13 élő, akkor már felnőtt gyermek!) kisemmizte. A 48 évig tartó házasság szenvedő alanya, felesége, Szofja Andrejevna Bersz (Helen Mirren) ebbe érthető módon nem akart beleegyezni. (5 év múlva az orosz állam a család javára döntött.) Kissé érthetetlen, hogy az orosz géniusz életének utolsó eseményeit angol-német-orosz koprodukcióban vitték filmre, mert kimondottan zavaró volt az angol nyelvű dialógus. Sokan Helen Mirren játékát emelik ki, de szerintem Christopher Plummer is nagyon jó, ha nem jobb volt mint az agyon dicsért színésznő. Az új titkár, Bulgakov (csak névazonosságról van szó, nem összetévesztendő a „Mester és ... több»

 
Mócii   2015. 06. 28.

Többször nézhető film. Tele van érzelemmel! Nekem minden tetszett benne: kiváló rendezés, forgatókönyv és hihetetlenül jó színészek! Én újra és újra megnézem, ha tehetem!


 
Durran   2015. 08. 23.

Kifogástalan rendezés és lebilincselő történet nagy színészekkel a vásznon. Ez egy igazán értékes filmalkotás. Sokat mond a nagy orosz író, Tolsztoj életének utolsó szakaszáról, s Helen Mirren is végre egy hozzá méltó szerepben látható. Nagy ívű film, drámai elemekkel, átérezhető emberi sorsokkal.

 
Sniper   2015. 04. 11.

Nem hiába kapott Helen Mirren és Christopher Plummer is számos jelölést a filmben nyújtott szereplésükért. Kiváló rendezés, izgalmas történet és a két színész-nagyság is vérbeli profizmussal örvendeztette meg a nézőket. Habár valójában maga Tolsztoj neve is elég arra, hogy felkeltse az ember figyelmét, nem még egy film az ő életéről.

A film összbevétele 6 616 974 dollár volt (imdb.com).

 

Az életrajzi regények mestere, Jay Parini műve alapján.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.